Antwerpen romans en boeken

Antwerpen romans en boeken. Welke nieuwe romans en andere boeken over de Vlaamse stad Antwerpen verschijnen er? Wat is het onderwerp van de romans en andere boeken? Wie is de schrijver of schrijfster van het boek? Bij welke uitgeverij verschijnt de roman, het geschiedenisboek of ander boek over de stad Antwerpen?

Antwerpen romans en boeken

De geliefde havenstad Antwerpen inspireert veel auteurs tot het schrijven van een mooi boek. Uiteraard verschijnen er met regelmaat nieuwe geschiedenisboeken over de historie van de stad. Maar ook veel romans zijn gesitueerd in Antwerpen. In samenwerking van de redactie van Allesoverboekenenschrijvers.nl kun je op deze pagina een selectie van de boeken vinden.

Nieuwe Antwerpen romans en boeken

In onderstaand overzicht zijn een aantal goede en boeiende nieuwe romans en andere boeken te vinden over de stad Antwerpen. Links verwijzen naar uitgebreide informatie over het boek, de uitgave, de schrijver en soms ook een boekbespreking of recensie.

Meesters van de straat

Strijd om de publieke ruimte in Antwerpen, 1884-1936
schrijver: Martin Schoups (België)
soort boek: geschiedenisboek
uitgever: Amsterdam University Press
verschijnt: 4 juni 2024
Voor zijn inwoners leek Antwerpen in 1884 wel een nieuwe stad: de oude stadsmuren waren gesloopt, nieuwe stadsdelen waren ontwikkeld, het aantal bewoners was in twintig jaar tijd verdubbeld. De voormalige provinciehaven was op weg om een van de grootste continentale havens te worden. Hierdoor kwamen traditionele ideeën over gemeenschap en identiteit op de helling te staan…lees verder >


Meer boeken over Antwerpen

De boeken zijn ingedeeld op de datum waarop ze verschenen zijn.

Tom Lanoye De draaischijfTom Lanoye – De draaischijf
Vlaamse roman
uitgever: Prometheus
verschijnt: 22 maart 2022
waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Michael Pye AntwerpenMichael Pye – Antwerpen
De gloriejaren
geschiedenisboek
uitgever: De Bezige Bij
verschijnt: 26 augustus 2021
waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)


advertentie

Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: M. Truyts (Unsplash)

Gerelateerde berichten