Woordenboeken

Welke nieuwe woordenboeken verschijnen er? Wat is de inhoud van de woordenboeken? Welke taal of talen worden er behandeld in het woordenboek? Wie zijn de auteurs die het boek hebben samengesteld? Bij welke uitgeverij verschijnen de nieuwe uitgaves? Hoe worden de woordenboeken besproken en gerecenseerd?

Welke nieuwe woordenboeken verschijnen er?

Op deze pagina is het overzicht de vinden van de nieuwste woordenboeken. De indeling is op de datum waarop de boeken in de boekhandel of online verkrijgbaar zijn.

Woordenboek Grieks-Nederlands

samenstellers: Ineke Sluiter, Lucien van Beek, Ton Kessels, Albert Rijksbaron (Nederland)
uitgever: Amsterdam University Press
verschijnt: 3 juni 2024
uitgave: gebonden boek / ebook
Het woordenboek is gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de moderne taalkunde en telt meer dan 40.000 lemmata. Het biedt steun bij het ontcijferen van complexe vormen en is rijk geïllustreerd met voorbeelden van woordgebruik en zinsconstructies, altijd vertaald in eigentijds Nederlands.De citaten zijn afkomstig van de auteurs die worden bestudeerd voor het centrale eindexamen Grieks in Nederland. Daarnaast is het woordenboek een waardevol hulpmiddel voor artsen, filosofen en theologen die zich willen verdiepen in het Grieks van Hippocrates, Aristoteles, of het Nieuwe Testament…lees verder >


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboeknenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Afbeelding bovenzijde: J. Hoehne (Unsplash)

Gerelateerde berichten