Ruimtevaart boeken

Ruimtevaart boeken. Welke nieuwe boeken over ruimtevaart, astronauten, kosmonauten en ruimteraketten verschijnen er? Wat is het onderwerp en de inhoud van de ruimtevaartboeken? Wie is de auteur van het boek? Bij welke uitgeverij verschijnen de boeken? Hoe worden de boeken besproken, gerecenseerd en gewaardeerd?

Ruimtevaart boeken

Al decennia lang spreekt de ruimtevaart tot de verbeelding. In het begin van de jaren zestig van de vorige eeuw nam de ruimtevaart een enorme vlucht met de Russische kosmonaut Joeri Gagarin die op 12 april 1961 als eerste mens een vlucht in de ruimte maakte. De Amerikanen konden dit niet aanzien en op initiatief van president John F. Kennedy werden er plannen gemaakt een Amerikaan als eerste mens op de maan te brengen wat ook lukte met astronaut Neil Armstong die op 20 juli 1969 de eerste stap zette.

Nadat in de jaren tachtig en negentig de aandacht enigszins minder werd, is er nu weer grote interesse wat leidde tot commerciële ruimtevluchten en meer landen, zoals China, India en Japan die zich intensief met ruimtevaart bezighouden.

Nieuwe boeken over ruimtevaart

Met regelmaat verschijnen er nieuwe boeken over de ruimtevaart waaraan we op deze pagina aandacht besteden. Hieronder is een overzicht te vinden van zowel boeken die in het Nederlands verschijnen als in het Engels. Bovenaan de lijst staan de nieuwste ruimtevaartboeken.

Adam Higginbotham – ChallengerAdam Higginbotham Challenger

A True Story of Heroism and Disaster on the Edge of Space
Uitgever: Avid Reader Press
Omvang: 576 pagina’s
Verschijnt: 14 mei 2024
On January 28, 1986, just seventy-three seconds into flight, the space shuttle Challenger broke apart over the Atlantic Ocean, killing all seven people on board. Millions of Americans witnessed the tragic deaths of the crew, which included New Hampshire schoolteacher Christa McAuliffe. Like the assassination of JFK, the Challenger disaster is a defining moment in twentieth-century history—one that forever changed the way America thought of itself and its optimistic view of the future. Yet the full story of what happened, and why, has never been told…lees verder >


advertentie

Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: NASA (Unsplash)

Gerelateerde berichten