Taal van Gent - Gentse Dialect

Taal van Gent – Gentse Dialect. Welke taal spreekt men in de Belgische stad Gent? Wat is de officiële taal? Wat is het Gentse dialect? Welke andere talen worden er gesproken in de stad?

Wat is de taal van Gent?

België is een drietalig land waar Nederlands (Vlaams), Frans en Duits officieel erkende talen zijn. Als Nederlander op reis door België is het soms lastig om te weten welke taal er gesproken wordt. Gent dat in Vlaanderen ligt, is een Nederlandstalige stad, een geruststelling voor veel Nederlanders die een bezoek brengen aan de stad. Toch wil het ook niet zeggen dat je alle Gentenaren zomaar kunt verstaan. In de stad is het Gentse dialect populair dat voor de gemiddelde Nederlander moeilijk te volgen is. Bovendien is Gent een universiteitsstad waar studenten afkomstig verschillende windstreken in België en zelds over de landsgrezen zijn neergegstreken en hun eigen dialect of taal spreken.

Het Gents, het dialect van Gent

Het Gents is een streektaal die taalkundigen tot de Oost-Vlaamse dialecten rekenen. De stadstaal het Gents wijkt echter in behoorlijk hoge mate af van de andere dialecten uit Oost-Vlaanderen. Daarom zegt men wel dat Gent een taaleiland is. Dat wil zeggen een taalkundig gebied omringd is door een andere taal.


Bijpassende Informatie en Tips


Foto informatie

Foto bovenzijde: ©AllesoverVrijeTijd

Gerelateerde berichten