Provence romans en thrillers

Provence romans en thrillers. Welke nieuwe romans, thrillers en andere boeken verschijnen er die zich in de Provence afspelen? Wat is het onderwerp en verhaal van de romans en thrillers? Welke schrijver of schrijfster heeft het boek geschreven?

Provence romans en thrillers

De Provence is zeker sinds het einde van de negentiende eeuw en zelfs al voor die tijd een zeer geliefde vakantiebestemming. Een bestemming ook die in heden en verleden zeer tot de verbeelding spreekt en vele kunstenaars en schrijvers inspireerde. Niet vreemd dus dat er tot op de dag van vandaag romans, thrillers en andere boeken verschijnen die zich afspelen in de Provence. Op deze pagina is een overzicht te vinden van romans, thrillers en andere boeken, zowel nieuwe als klassiekers, die zijn gesitueerd in de Provence. Tegenwoordig behoort het gebied dat eerste een zelfstandige provincie was tot de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur.

Romans, thrillers en andere boeken over de Provence

De indeling van het overzicht is op datum van verschijnen waarbij de nieuwste uitgave bovenaan de lijst staat. Het overzicht is samengesteld in nauwe samenwerking met de redactie van Allesoverboekenenschrijvers.nl. Links verwijzen naar uitgebreide informatie, bestelmogelijkheden en zo nu en dan ook naar een recensie.

Jean Giono De blauwe jongenJean Giono – De blauwe jongen

Franse Provence roman uit 1932
Uitgever: De Arbeiderspers
Verschijnt: 27 juni 2024
Een geromantiseerde autobiografie, zo typeerde Jean Giono zijn Jean le Bleu (1932), waarin hij de herinneringen aan zijn jeugd in Manosque (Haute Provence) heeft geboekstaafd. Robuust en zintuiglijk roept Giono het grote ouderlijk huis op, met het donkere schoenlappersatelier van zijn vader boven, en beneden de lichte wasserij van zijn moeder, waar wasmeisjes rondfladderen die de jonge Jean niet onberoerd laten…lees verder >

M.L. Longworth Dood op kasteel Brémont RecensieM.L. LongworthDood op kasteel Brémont

Provence thriller, deel 1
Uitgever: Manteau
Verschijnt: 19 april 2022
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (goed)
Aardige zomerse misdaadroman die wel wat langzaam op gang komt maar uiteindelijk toch een boeiende plotwending heeft...lees verder >

Meer boeken over de Provence


advertentie

Bijpassende boeken en informatie

Afbeelding bovenzijde: L. Cotte (Unsplash)

Gerelateerde berichten