Provence reisgids kleine atlas voor hedonisten

Provence kleine atlas voor hedonisten recensie, review en informatie over de inhoud van de reisgids. Op 2 juli 2024 verschijnt bij Uitgeverij Mo’Media deze nieuwe reisgids van de Zuid-Franse regio Provence, geschreven door Emmanuelle Oddo en Timothée Chambovet. Hier lees je informatie over de inhoud van de reisgids van de Provence, de auteurs en over de uitgave.

Provence kleine atlas voor hedonisten recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van de reisgids van de Provence, kleine atlas voor hedonisten, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Provence kleine atlas voor hedonisten

Provence

kleine atlas voor hedonisten

  • Auteurs: Emmanuelle Oddo, Timothée Chambovet 
  • Soort boek: Provende reisgids
  • Uitgever: Mo’Media
  • Verschijnt: 2 juli 2024
  • Omvang:
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 34,95
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe reisgids van de Porvence

De Provence heeft een geheel eigen woordenschat. Bories (bijenkorfvormige hutten van droge stenen), baumes (grotten), calades (decoratieve keienstraten), mas (herenboerderijen) en restanques (lage stenen terrasmuren) zijn overal in het landschap te vinden en hebben door de eeuwen heen de identiteit ervan bepaald. Deze bescheiden, volkse architectuur verspreidde zich ver buiten de historische grenzen, en is het onderwerp van dromen voor romantici over de hele wereld, die gehecht zijn aan het idee van authenticiteit en soberheid, dat een luxe is geworden.

Stenen dorpjes met kronkelende steegjes, midden in de groene vlakten of hoog boven op een heuvelzijn zichtbaar in het landschap en overal bruist het van de activiteit. Olijfgaarden, wijngaarden, lavendelvelden, zonnebloemen en Provençaalse groenten, waarvan sommige verdwijnen en nieuwe worden toegevoegd met het oog op klimaatverandering. Zo worden pistachebomen opnieuw geïntroduceerd om de zomerdroogte te verzachten en maakt agrofostery (boslandbouw) een comeback als een manier om percelen op natuurlijke wijze te koelen.


advertentie

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten