Ixta Belfrage Fusão Braziliaans kookboek recensie, review en informatie kookboek met niet-traditionele recepten uit Brazilië. Op 26 augustus 2025 verschijnt bij Fontaine Uitgevers de Nederlandse vertaling van het nieuwe kookboek van Ixta Belfrage met Braziliaanse gerechten en recepten.
Ixta Belfrage Fusão Braziliaans kookboek recensie en review
- “Ixta’s creativiteit is er een uit duizenden. Haar eten is simpelweg voortreffelijk!” (Yotam Ottolenghi)
- “De focus van Ixta Belfrage op het Braziliaanse eten van haar erfgoed draagt de gedurfde stempel van haar karakteristieke, uitbundige creativiteit, waarbij ze een bijzondere samensmelting omarmt die zowel coherent als overtuigend is, maar bovenal heerlijk.” (Nigella Lawson)
- “Ik had het geluk een aantal jaren met Ixta samen te werken – haar kookstijl heeft me altijd al aangesproken en blijft me boeien, vernieuwend en onbeschaamd uniek. Fusao is het boek dat Ixta altijd al wilde schrijven, en ze doet dat prachtig – ze combineert alle ware aspecten van zichzelf, de diversiteit van haar cultuur en natuurlijk de gedurfde smaken die Ixta’s eten zo bijzonder maken. Ik wil het allemaal leren en verslinden.” (Noor Murad)
Fusão
Niet-traditionele recepten uit Brazilië
- Auteur: Ixta Belfrage (Engeland)
- Soort boek; Braziliaans kookboek
- Origineel: Fusão (2025)
- Uitgever: Fontaine Uitgevers
- Verschijnt: 26 augustus 2025
- Omvang: 288 pagina’s
- Uitgave: gebonden boek
- Prijs: € 29,99
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Flaptekst van het kookboek met Braziliaanse recepten van Ixta Belfrage
• Meer dan 80 recepten
• Met reisfoto’s en persoonlijke verhalen
Beleef de intense geuren en smaken van Brazilië.
In Fusão deelt supertalent Ixta Belfrage, co-auteur van de Ottolenghi-bestseller Flavour, de lekkerste smaken uit Brazilië. Ze combineert haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots met haar inventieve culinaire talent tot smaakcombinaties die al je zintuigen prikkelen.
Ixta Belfrage is geboren in 1991 en staat bekend om haar unieke kookstijl die het best te omschrijven is als ‘onbeschaamd fusion’. Ze haalt inspiratie uit de drie voor haar zo belangrijke landen; Brazilië (waar haar moeder vandaan komt), Italië (waar ze haar jeugdjaren doorbracht) en Mexico (waar een deel van haar familie woonde). Ze begon haar kokscarrière bij restaurant NOPI (van Yotam Ottolenghi) waarna ze vijf jaar bij de Ottolenghi Test Kitchen werkte. In 2020 schreef ze samen met Yotam Ottolenghi de bestseller Flavour. In 2021 werd ze door Code Hospitality uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke vrouwen in de food-wereld. Ixta is daarnaast de nieuwe receptcolumnist voor de Britse krant The Guardian.