Emma Laura Schouten Nachtschade

Emma Laura Schouten Nachtschade recensie en informatie over de debuutroman van de Nederlandse schrijfster. Op 3 december 2024 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot het nieuwe boek met literair proza van de Nederlandse schrijfster Emma Laura Schouten. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Emma Laura Schouten Nachtschade recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Nachtschade, de debuutroman van de Nederlandse schrijfster Emma Laura Schouten, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Emma Laura Schouten Nachtschade

Nachtschade

  • Auteur: Emma Laura Schouten (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman, debuutroman
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 3 december 2024
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 22,50 / € 12,50 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Emma Laura Schouten

Wanneer iemand haar vraagt hoe het voelt, migraine, tekent de hoofdpersoon uit Nachtschade een grillige spiraal. Taal kent wetmatigheden, grammatica en ordening, iets waar een fysiek proces zich aan onttrekt. Toch waagt Emma Laura Schouten in Nachtschade precies dat: een taal uitvinden voor ontstellende pijn. De hoofdpersoon van Nachtschade leeft in eindeloze cycli van tijd en tussentijd. Wanneer de migraine toeslaat brengt ze de tussentijd door in een schemerruimte, terwijl vormloze monsters door haar schedel slenteren. In de andere tijd probeert ze een leven op te bouwen ondanks de grilligheid van haar eigen lichaam. Als houvast verzamelt ze de stemmen van vrouwen die haar voorgingen in de tussentijd, op zoek naar soelaas, naar een teken, naar magie. Maar die obsessie brengt een crisis teweeg wanneer blijkt dat de zeventiende-eeuwse filosofe Anne Conway zich niet laat vangen in taal.

In het rijke en erudiete Nachtschade verkent Schouten het niemandsland tussen ziek en gezond. Door een kier in haar hoofd daalt de lezer af naar een hallucinante wereld opgebouwd uit kristalheldere vignetten, scherpe observaties, verwondering en verwantschap met vrouwelijke denkers en schrijvers. Een schemerruimte vol wonderen gegevens

Emma Laura Schouten (1994) schrijft essays, proza en poëzie. Ze is docent Nederlands in Amsterdam en werkte eerder als freelance redacteur. Haar werk verscheen onder meer in Kluger Hans, Het Liegend Konijn en op Hard// hoofd. Nachtschade is haar debuutroman.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten