Grondsoorten roman van Martha Heesen

Martha Heesen Grondsoorten recensie, review en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 4 oktober 2024 verschijnt bij uitgeverij Van Oorschot de nieuwe roman van de uit Nederland afkomstige schrijfster Martha Heesen. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijfster en ook over de uitgave.

Martha Heesen Grondsoorten recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van de roman Grondsoorten, het nieuwe boek van Martha Heesen, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Martha Heesen Grondsoorten

Grondsoorten

  • Auteur: Martha Heesen (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 4 oktober 2024
  • Omvang: 120 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Prijs: € 20,00 / € 12,50 / € 12,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Martha Heesen

Een Drents gehucht, niet meer dan een handvol bescheiden huisjes en een verlaten boerderij, wordt doorkruist door een in zichzelf gekeerde wandelaar. Hij kijkt niet opof om, in de mensen die er wonen is hij niet geïnteresseerd. Betekenisloos zijn ze voor hem, en in zijn hoogmoed zet hij hen weg als nietig, burgerlijk en onwetend, dit in grote tegenstelling tot hemzelf. Maar achter zijn rug openbaren ze zich als grote spelers in de absurde poppenkast die leven heet.

De oude boer die haast bezwijkt onder gewetensnood, de vrouw die wacht op de terugkeer van haar verdwenen dochter, de stadse zussen die elkaar al kiftend naar het leven staan, de dure westerling op zijn dure paard, de wonderlijke nieuwe bewoonster die tussen de verhuisdozen op zoek is naar de draad van haar bestaan. In Grondsoorten beproeft Heesen opnieuw haar capaciteit om diep in de denkwereld van een kleine gemeenschap door te dringen.

Martha Heesen (Oisterwijk, 1948) is schrijfster en vertaalster. Ze verkreeg grote bekendheid met haar kinderboeken, waarmee ze vele prijzen won: onder meer verschillende Zilveren Griffels en voor haar gehele oeuvre de Theo Thijssen Prijs voor jeugd- en kinderliteratuur. Haar romans voor volwassenen, Zeiseman, De lus en Achter de slaperdijk, ontvingen lovende kritieken.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten