Wat zijn de tarotkaarten
Wat zijn de tarotkaarten? Hoeveel kaarten bevat de tarot? Welke betekenis hebben de verschillende tarotkaarten? Waarvoor wordt de tarot gebruikt? Hoe is het gebruik van tarot ontstaan en waar komt het vandaan?

Wat zijn de tarotkaarten?

De tarot bestaat uit 78 kaarten, traditioneel gebruikt voor divinatie, zelfreflectie, en spirituele groei. Voor zover bekend wordt het sinds het midden van de vijftiende eeuw gespeeld in Europa. Het wordt tarot stamt af van het Italiaanse woord tarocchi waarvan de oorspronkelijke betekenis niet bekend is. Op de vraag Wat is de belangrijkste tarotkaart? is trouwens geen eenduidig antwoord te geven.

Hoeveel tarotkaarten zijn er?

Het deck is verdeeld in twee delen: de Grote Arcana en de Kleine Arcana. De Grote Arcana bestaat uit 22 kaarten die symbolische afbeeldingen bevatten van belangrijke levenslessen en archetypische situaties, zoals De Dwaas, De Hogepriesteres, De Geliefden en De Dood. De kaarten hebben tegenwoordig een eigen nummer, in het oudste bekende tarotspel was dit trouwens niet het geval. In totaal bestaat het spel dus uit 78 kaarten met verschillende betekenissen.

Kaarten van de Grote Arena

 1. De Magiër
 2. De Hogepriesteres of La Papesse
 3. De Keizerin
 4. De Keizer
 5. De Hiërofant, Hogepriester of Paus
 6. De Geliefden
 7. De Zegewagen
 8. Gerechtigheid (of 11.)
 9. De Kluizenaar of De Heremiet
 10. Het Rad van Fortuin
 11. Kracht (of 8.)
 12. De Gehangene
 13. De Dood
 14. Gematigdheid
 15. De Duivel
 16. De Toren
 17. De Ster
 18. De Maan
 19. De Zon
 20. Het Oordeel
 21. De Wereld
 22. De Dwaas (krijgt ook het cijfer nul)

Kaarten van de Kleine Arena

De Kleine Arcana bestaat uit 56 kaarten verdeeld over vier pakken, vergelijkbaar met een gewoon kaartspel: staven (of stokken), zwaarden, bekers en munten (of pentakels). Elke reeks heeft kaarten van aas tot 10, gevolgd door hofkaarten: Page, Ridder, Koningin en Koning.

 • Staven (of Stokken): vertegenwoordigen actie, energie en creativiteit
 • Zwaarden: symboliseren mentale processen, strijd en uitdagingen
 • Bekers: staan voor emoties, relaties en intuïtie
 • Munten (of Pentakels): representeren materiële aspecten, financiën, en fysieke wereld

Waarvoor wordt de tarot gebruikt?

Tarot wordt meestal gebruikt voor het verkrijgen van inzicht in persoonlijke vraagstukken, het verkennen van verschillende perspectieven en het aanmoedigen van zelfreflectie. Het interpreteren van tarotkaarten vereist intuïtie, symbolisch begrip en een goed begrip van de traditionele betekenissen van de kaarten.


Palmistry App


Verschillende soorten tarotspellen

In de loop van de tijd is er een aantal verschillende tarot spellen ontwikkeld. Eén van de tot op de dag van vandaag populairste uitvoering is het Rider-Waite tarotdat in 1909 is bedacht door de Britse academicus en mysticus Arthur Edward Waite en door de kunstenares Pamela Colman Smith getekend werd.

Een andere bekende en populaire uitvoering van het spel is de zogenaamde Aleister Crowley Thoth tarot dat werd bedacht door de beroemde, maar ook beruchte occultist Aleister Crowley en is ontworpen door kunstenares Frieda Harris tussen 1938 en 1943. Als inspiratie gebruikten ze oude Egyptische god van wijsheid Thoth. Zowel Aleister Crowley als Fieda Harris overleden voordat de kaarten gedrukt waren en hebben het eindresultaat dus zelf nooit gezien.


Gary D’Andre Tarot for You and MeGary D’Andre – Tarot for You and Me

A Queer Deck and Guidebook
tarotboek
uitgever: Simon & Schuster
verschijnt: 28 mei 2024
Created by and for people of the LGBTQ+ community who want to see their experiences, bodies, and lifestyles in tarot, Tarot for You and Me offers the queer, genderqueer, and non-binary audience and their allies a tarot deck that is as inclusive and emboldened as it is fun and full of joy. The deck is designed to infuse your life with greater awareness and higher insight, allowing you to manifest visible, truth-based happiness…lees verder >


advertentie

Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: P. Siderov (Unsplash)

Gerelateerde berichten