Wat is de belangrijkste tarotkaart

Op de vraag wat is de belangrijkste tarotkaart? zijn meerdere antwoorden mogelijk. Wel is het zo dat een aantal kaarten in het spel vaak gezien worden als van meer waarde dan andere kaarten in het tarotspel. Op deze pagina gaan we dieper in op het antwoord op deze vraag. Daarom is er geen eenduidig antwoord te op deze vraag.

Wat is de belangrijkste tarotkaart?

Goed om te weten is dat importantie tarotkaart varieert afhankelijk van de interpretatie en het perspectief van degene die de kaarten leest. De kaart Zotten, ook wel Narren genoemd wordt veelal als zeer belangrijk beschouwd. Dat komt vooral doordat de kaart staat voor een nieuw begin, spontaniteit en het nemen van risico’s. Maar anderen zullen zeggen dat de kaart de Dood onmiskenbaar de belangrijkste is omdat deze verandering, transformatie en het loslaten van het oude symboliseert.

Ook de kaart De Wereld is voor veel tarotlezers belangrijk. Deze kaart wordt vaak geassocieerd met voltooiing, vervulling en het bereiken van een hoger niveau van begrip. Het vertegenwoordigt harmonie, integratie en het bereiken van een staat van evenwicht en voldoening. Sommige tarotlezers beschouwen De Wereld als de ultieme bestemming van de reis door de tarot, waarbij alle lessen zijn geleerd en alle uitdagingen zijn overwonnen.

Je kunt eigenlijk wel stellen dat elke kaart zijn eigen diepte en betekenis heeft, en hun belang kan variëren afhankelijk van de context van de lezing.


Palmistry App


Eigen tarotspel kopen

In de loop van de tijd is er een aantal verschillende tarot spellen ontwikkeld. Eén van de tot op de dag van vandaag populairste uitvoering is het Rider-Waite tarotdat in 1909 is bedacht door de Britse academicus en mysticus Arthur Edward Waite en door de kunstenares Pamela Colman Smith getekend werd.

Een andere bekende en populaire uitvoering van het spel is de zogenaamde Aleister Crowley Thoth tarot dat werd bedacht door de beroemde, maar ook beruchte occultist Aleister Crowley en is ontworpen door kunstenares Frieda Harris tussen 1938 en 1943. Als inspiratie gebruikten ze oude Egyptische god van wijsheid Thoth. Zowel Aleister Crowley als Fieda Harris overleden voordat de kaarten gedrukt waren en hebben het eindresultaat dus zelf nooit gezien.


Gary D’Andre Tarot for You and MeGary D’Andre – Tarot for You and Me

A Queer Deck and Guidebook
tarotboek
uitgever: Simon & Schuster
verschijnt: 28 mei 2024
Created by and for people of the LGBTQ+ community who want to see their experiences, bodies, and lifestyles in tarot, Tarot for You and Me offers the queer, genderqueer, and non-binary audience and their allies a tarot deck that is as inclusive and emboldened as it is fun and full of joy. The deck is designed to infuse your life with greater awareness and higher insight, allowing you to manifest visible, truth-based happiness…lees verder >


advertentie


Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: P. Siderov (Unsplash)

Gerelateerde berichten