Wolventijd boek over de Vikingen van Tore Skeie

Tore Skeie Wolventijd recensie en informatie van de inhoud van het geschiedenisboek over de Vikingen in Europa aan het begin van de elfde eeuw. Op 25 januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Omniboek het boek over de Vikingen en de Noordzee van de Noorse historicus Tore Skeie. Hier is informatie over de inhoud van het boek te lezen, over de auteur en over de uitgave.

Tore Skeie Wolventijd recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie van Wolventijd, het boek van de Noorse schrijver en historicus Tore Skeie, in de media verschijnt besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Om dit boek te schrijven heeft de Noorse historicus Tore Skeie zich grotendeels moeten baseren op de verhalen die in de Vikingtijd zijn opgeschreven in saga’s en kronieken die de Angel-Saksen en Scandinaviers in die tijd en erna hebben opgeschreven. Het moet een behoorlijke klus zijn geweest feit en fictie in deze verhalen de doorgronden en te komen tot het huidige boek. Toch is Skeie hierin zeer goed geslaagd. Hij weet de meest waarschijnlijke verhalen meestal op overtuigende wijze te scheiden van heldenverering en zo weet hij te komen tot een evenwichtig verhaal.

Wel staat het boek boordevol verschillende personen en bronnen wat het voor de lezer wellicht soms een beestje lastig maakt. Echter zijn kennis van zaken en heldere stijl zorgen ervoor dat het niet echt een opgave is voor de lezer. Hij slaagt erin om een goed beeld te geven van de boeiende en vaak helaas ook gewelddadige strijd om de Noordzee in dit tijdperk. Het boek is door de redactie gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Tore Skeie boeken en informatie

Tore Skeie is op 19 september 1977 geboren in de hoofdstad van Noorwegen, Oslo. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Oslo waar hij zich specialiseerde in de Middeleeuwen en de Vikingen in het bijzonder.

Inmiddels heeft Tore Skeie een aantal boeken geschreven. Wolventijd, De strijd om een Vikingrijk aan de Noordzee dat eind januari 2024 verschijnt bij uitgeverij Omniboek, waarover je hier alles kunt lezen, is het eerste boek van zijn hand dat in Nederlandse vertaling verschijnt.

Tore Skeie Wolventijd

Wolventijd

De strijd om een Vikingrijk aan de Noordzee

  • Auteur: Tore Skeie (Noorwegen)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Origineel: Ulvetid, Kampen om Nordsøimperiet (2020)
  • Uitgever: Omniboek
  • Verschijnt: 25 januari 2024
  • Omvang: 352 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 24,99 / € 11,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek over de Vikingen rond 1015

De Noorse historicus Tore Skeie won met ‘Wolventijd’ de Sverre Steen-prijs, de belangrijkste geschiedenisprijs van het Noorwegen. In ‘Wolventijd’ beschrijft Skeie de geschiedenis van Knoet, de Deense koningszoon die in 1015 met een groot leger in Engeland landt en zichzelf meester maakt van de Engelse troon. Knoets Noordzeerijk van Engeland, Noorwegen en Denemarken lijkt definitief gevestigd. Olaf Haraldsson, een geducht Viking die langs de kusten van Europa al een zekere reputatie had opgebouwd, gooit roet in het eten door zichzelf tot koning van Noorwegen uit te roepen. Er begint een kat-en-muisspel tussen de twee mannen die steeds opnieuw de strijd met elkaar aangaan. ‘Wolventijd’ is een spannende reis door een turbulente periode waarin geweld, brutaliteit en vernietiging heersen.

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten