Tiengemeten Bezienswaardigheden en Informatie

Tiengemeten Bezienswaardigheden en Informatie. Waar ligt het eiland Tiengemeten? Welke bezienswaardigheden liggen er op Tiengemeten? Wat is de geschiedenis van het eiland? Bezienswaardigheden, informatie en natuur op het Zuid-Hollandse eiland.

Tiengemeten bezienswaardigheden en informatie

Het eiland Tiengemeten ligt in het Haringvliet tussen de Hoekse Waard en Goeree-Overflakkee en het maakt deel uit van de gemeente Korendijk in de provincie Zuid-Holland. Natuurmonumenten is sinds 1997 eigenaar van het gebied dat als natuurgebied beheerd wordt. In het totaal heeft Tiengemeten een oppervlakte van 10,5 km². Bovendien is Tiegemeten het enige eiland in Zuid-Holland dat geen vaste verbinding heeft met het vasteland en alleen met de veerpont bereikt kan worden. Er wonen permanent zo’n 35 personen op het eiland, waarvan het grootste deel in zorgboerderij De Idahoeve.

Tiengemeten VeerdienstHoe kun je Tiengemeten bereiken?

Tiengemeten is nog een echt eiland. Het is met het vasteland verboden via een veerdienst met Nieuwendijk op de Hoekse Waard. Alhoewel er auto’s mee kunnen op de veerpont, is dit voor toeristen niet toegestaan. Tiengemeten is een namelijk een autovrij eiland. Deze veerdienst vaart het gehele jaar. Bij de aanlegsteiger van de veerdienst is gratis parkeergelegenheid in de omgeving. Per openbaar vervoer kun je een bus nemen naar Nieuwendijk, halte veerdienst.

Bezienswaardigheden op Tiengemeten

Het eiland Tiengemeten is in zijn geheel een natuurgebied. Het leent zich uitsteknd om mooie wanelingen te maken. Natuurmonumenten heeft drie wandelroutes uitgezet die vertrekken van het informatiecentrum. Bij de veerhaven is een natuurspeelplaats van 4,5 hectare groot te vinden voor kinderen tussen de twee en twaalf jaar. Naast de speeltuin ligt de Helenahoeve. Hier is het Landbouwmuseum gevestigd en er vlakbij vind je ook het Rien Poortvliet Museum. Het is trouwens mogelijk om op Tiengemeten huifkartochten te maken.

Tiengemeten Bezienswaardigheden - Natuurgebied


Bijpassende Tips en Informatie


Afbeeldingen en foto’s
Topografische kaart van Tiegemeten
Zicht op Tiegementen vanaf de veerpont (Allesovervrijetijd)
Zeeuwse trekpaarden (Allesovervrijetijd)

Gerelateerde berichten