Koken in de verkeerde eeuw roman van Teresa Präauer.

Teresa Präauer Koken in de verkeerde eeuw recensie en informatie over de inhoud van de Oostenrijkse roman. Op 6 juni 2024 verschijnt bij Meridiaan Uitgevers de Nederlandse vertaling van de roman Kochen im flaschen Jahrhundert, van de uit Oostenrijk afkomstige schrijfster Teresa Präauer. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijfster, de vertalers en over de uitgave.

Teresa Präauer Koken in de verkeerde eeuw recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van de roman Koken in de verkeerde eeuw van de Oostenrijkse schrijfster Teresa Präauer, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

  • “Präauer kan met lichte hand paradoxen over haar tekst uitstrooien, zoals fleur de sel over de doradefilet. (…) Uiteindelijk zijn het de woorden die voedsel veranderen in cultureel kapitaal en Präauer is de regisseur van deze metamorfose.” (Zeit Literatur)
  • “Präauer schetst op geestige, analytische wijze een postmodern banket waarin iedereen allang filosoof is geworden van zijn eigen unieke manier van leven.” (Die Literarische Welt)

Teresa Präauer Koken in de verkeerde eeuw

Koken in de verkeerde eeuw

  • Auteur: Teresa Präauer (Oostenrijk)
  • Soort boek: Oostenrijkse roman
  • Origineel: Kochen im falschen Jahrhundert (2023)
  • Nederlandse vertaling: Kris Lauwerys, Isabelle Schoepen
  • Uitgever: Meridiaan Uitgevers
  • Verschijnt: 6 juni 2024
  • Omvang: 200 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 16,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman van Teresa Präauer

Gastvrouw kunnen zijn betekent uiteindelijk: volwassen zijn. De roman gaat over één avond en een uitnodiging voor een diner. Vol recepten voor een geslaagd leven en een mislukte avond, die steeds opnieuw begint. Grappig en vrolijk is de avond, tegelijkertijd begeleid door de onderhuidse of openlijk uitgesproken agressie van de deelnemers. In hun gesprekken de grote en kleine onderwerpen, van ‘foodporn’-beelden op internet tot koken, winkelen en het leven.

De avond wordt steeds komischer, tragischer, erotischer – er zijn discussies over ‘hedendaagse’ begrippen, en ondertussen is de  gastvrouw geen bijzonder getalenteerde gastvrouw en voelt ze zich steeds naar de verkeerde eeuw getransporteerd. In kleine intermezzo’s wordt in anekdotes een geschiedenis van goederen, eten en koken verteld.

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten