€ 62.068 boete voor de hennepkwekerij in oma's schuur boek van Steven de Jong

Steven de Jong € 62.068 boete voor de hennepkwekerij in oma’s schuur recensie en informatie boek met opzienbarende verhalen uit de rechtbank. Op 6 juni 2024 verschijnt bij Uitgeverij Nieuw Amsterdam het nieuwe boek met opzienbarende verhalen uit de rechtbank geschreven door rechtbankjournalist Steven de Jong. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Steven de Jong € 62.068 boete voor de hennepkwekerij in oma’s schuur recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van € 62.068 boete voor de hennepkwekerij in oma’s schuur en 20 andere opzienbarende verhalen uit de rechtbank, geschreven door de Nederlandse rechtbankverslaggever Steven de Jong, dan kun je die op deze pagina lezen.

 • “Tijdens mijn rechtenstudie schoot het rechtbankbezoek er bij in, ik lees nu pas wat ik miste. Deze bundel schelmenstreken brengt wetten en regels tot leven.” (Jort Kelder)
 • “Steven de Jong laat ons de binnenkant van de echte rechtszaal zien. Waar verdachten, advocaten, rechters, officieren van justitie, getuigen en toeschouwers dagelijks onze rechtsstaat vormgeven. Een prachtig boek.” (Prof dr. Bob Hoogenboom, hoogleraar Fraude en regulering aan Nyenrode)
 • “Kraakhelder beschreven. Een aanrader!” (Gerard Spong, strafrechtadvocaat)

Steven de Jong € 62.068 boete voor de hennepkwekerij in oma's schuur

€ 62.068 boete voor de hennepkwekerij in oma’s schuur

en 20 andere opzienbarende zaken uit de rechtbank

 • Auteur: Steven de Jong (Nederland)
 • Soort boek: journalistiek true crime boek
 • Uitgever: Nieuw Amsterdam
 • Verschijnt: 6 juni 2024
 • Omvang: 208 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs: € 20,99 / € 9,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van rechtbankjournalist Steven de Jong

Van de bejaarde man die na jarenlange ruzie gif in de moestuin van zijn buren sproeide tot een jongen die een dodelijke aanrijding veroorzaakte: ze moesten allemaal voor de rechter verschijnen. Elk jaar worden in Nederland zo’n 80.000 mensen gedagvaard. Vaak gaat dit over winkeldiefstal of inbraken, soms over leven en dood.

Rechtbankverslaggever Steven de Jong beschrijft de verrassendste zaken uit zijn carrière. Daarnaast legt hij helder de basics van de rechtspraak uit. Wat als er aangifte tegen je wordt gedaan, of als je wordt aangehouden? Hoe bepaalt de rechter een passende straf? Dit boek biedt een unieke blik op de wereld van de rechtspraak en het menselijke drama in de rechtszaal.


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten