Søren Lerby boek over de Deense voetballer van Steffen Pedersen

Steffen Pedersen Søren Lerby biografie recensie en informatie over de inhoud van het boek over de Deense voetballer. Op 3 juni 2024 verschijnt bij Uitgeverij Inside het boek over de Deense voetballer Søren Lerby. Hier lees je informatie over de inhoud van de biografie van Søren Lerby, de schrijver en over de uitgave.

Steffen Pedersen Søren Lerby biografie recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van de biografie van de uit Denemarken afkomstige voetballer Søren Lerby, geschreven door Steffen Pedersen, dan besreden we er op deze pagina aandacht aan.

Steffen Pedersen Søren Lerby biografie

Søren Lerby

  • Auteur: Steffen Pedersen (Denemarken)
  • Soort boek: biografie, voetbalboek
  • Origineel: Søren Lerby (2024)
  • Uitgever: Inside
  • Verschijnt: 3 juni 2024
  • Omvang: 432 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de Deense voetballer Søren Lerby

Søren Lerby verliet Denemarken op zeventienjarige leeftijd om profvoetballer te worden in Nederland. Met zijn afgezakte sokken en genadeloze instelling werd hij een sleutelfiguur op clubniveau voor Ajax, Bayern München, Monaco en PSV. Bovendien maakte hij een belangrijk deel uit van de internationale doorbraak van het Deens voetbalelftal.

Het is een veelbewogen leven, vanaf zijn kinderjaren in Denemarken via een carrière in het buitenland met maar liefst zeventien trofeeën en het daaropvolgende leven als onafhankelijk zaakwaarnemer. Lerby vertelt over zijn voetbalopvoeding bij Ajax, over de tijd in het nationale elftal en over de nauwe band met de machtige gebroeders Hoeneß bij Bayern München, zijn relatie met Johan Cruijff én het showbizzhuwelijk met Willeke Alberti. Maar ook over zijn ijzeren winaarsmentaliteit waardoor hij in zijn laatste jaren als speler een vaste kracht was in het meest succesvolle seizoen van PSV in de historie, met als hoogtepunt de winst van de Europacup I.

Het boek is tot stand gekomen na vele gesprekken met Søren Lerby en interviews met familie, vrienden en profielen uit de voetbalwereld zoals Uli Hoeneß, Dieter Hoeneß, Marco van Basten, Frank Rijkaard, Michael Laudrup, Ronald Koeman, Preben Elkjær, Jesper Olsen, Hans van Breukelen, Klaus Augenthaler, Karl-Heinz Rummenigge en nog veel meer.


advertentie

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten