Fietsen met vlinders boek van Sara Dykman

Sara Dykman Fietsen met vlinders recensie en informatie boek met mijn avontuurlijke fietstocht in het spoor van de monarchvlinder. Op 5 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Terra de Nederlandse vertaling van Bicycling with Butterflies, het boek over een fietstocht in de sporen van de bijzondere Monarchvlinder, geschreven door Sara Dykman. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Sara Dykman Fietsen met vlinders recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek Fietsen met vlinders, geschreven door Sara Dykman, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

  • “Een bijzonder verhaal waarin Dykman wetenschap en ware liefde voor de natuur op prachtige wijze combineert met het avontuur van fietsen met vlinders van Mexico naar Canada en terug. Ze delen een epische reis en komen allerlei ontberingen tegen, maar ze geven niet op. Het boek is een treurzang over onze onberaden vernietiging van de natuur en tegelijkertijd een ode aan de schoonheid die overblijft. De migratie van de monarchvlinders is een van de wereldwonderen – en die moeten we zien te bewaren voor toekomstige generaties.” (Dr. Jane Goodall)

Sara Dykman Fietsen met vlinders

Fietsen met vlinders

Mijn avontuurlijke fietstocht in het spoor van de monarchvlinder

  • Auteur: Sara Dykman (Verenigde Staten)
  • Soort boek: reisverhaal, natuurboek
  • Origineel: Bicycling with Butterflies (2021)
  • Uitgever: Terra
  • Verschijnt: 5 juni 2024
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek van Sara Dykman boek over een fietstocht in het spoor van de monarchvlinder

Het meeslepende verhaal van één vrouw en miljoenen vlinders. Sara Dykman schreef geschiedenis toen ze de eerste persoon werd die met miljoenen monarchvlinders meefietste tijdens hun legendarische jaarlijkse migratie. Een ongekend avontuur door drie landen over een afstand van duizenden kilometers. Bovendien maakte ze deze reis ook nog eens solo, op een fiets die ze uit gebruikte onderdelen had samengesteld.

In Fietsen met vlinders verhaalt Dykman over haar ongelooflijke reis en de ups en downs van haar bijna negen maanden durende odyssee. We staan naast haar als ze navigeert over onbekende wegen, kroontjeskruid langs de weg controleert op monarcheieren en haar passie deelt met enthousiaste schoolkinderen, sceptische cafébezoekers en niet onder de indruk zijnde grensbewakers. Met zowel humor als respect vertelt Dykman een meeslepend verhaal dat laat zien hoe belangrijk het is dat de monarchmigratie wordt beschermd.


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboeknenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten