Boek Ons Amsterdam 750 jaar

Ons Amsterdam 750 jaar boek recensie en informatie over de inhoud van de uitgave, samengesteld door Koen Kleijn, Jitske Hell en Janna Toepoel. Op 1 oktober 2024 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het boek met verhalen over de stad uit Ons Amsterdam. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de redacteuren en over de uitgave.

Ons Amsterdam 750 jaar recensie en informatie boek

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek Ons Amsterdam 750 jaar, een bijzondere stadsgeschiedenis, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Ons Amsterdam 750 jaar

Ons Amsterdam 750 jaar

Een bijzondere stadsgeschiedenis

  • Redacteurs: Koen Kleijn, Jitske Hell,  Janna Toepoel (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Walburg Pers
  • Verschijnt: 1 oktober 2024
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over 750 jaar Amsterdam

De Alteratie, de Februaristaking, de inhuldiging van koningin Beatrix, velen kennen Amsterdam van grote historische gebeurtenissen. Ons Amsterdam 750 jaar vertelt de stadsgeschiedenis zoals die eigenlijk nooit is verteld. Met honderden verhalen over onbekende Amsterdammers, over bijzondere plekken, over bezoekers, migranten, handelaars, wetenschappers, dominees, huisjesmelkers, arbeiders, scharrelaars en kapitalisten. Niet over de grote witte mannen met hun gesteven witte kragen van weleer, maar wel de zwarte buren van Rembrandt, de bouw van de Grieks-Orthodoxe kerk, de komst van een olifant naar de stad, de veldslag in Café Zincken tussen socialisten en de politie, en hoe de immigranten uit voormalig Nederlands-Indië in de jaren ’50 in Geuzenveld terecht kwamen (en de rock’n’roll meebrachten).


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten