Nico Keuning Groots en onbekommerd biografie van Belcampo recensie en informatie over de inhoud van het boek. Op 27 augustus 2024 verschijnt bij uitgeverij Querido de biografie van de Nederlandse schrijver Belcampo, geschreven door Nico Keuning. Hier lees informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Nico Keuning Groots en onbekommerd biografie van Belcampo recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Groots en onbekommerd, de biografie van schrijver Belcampo en geschreven door Nico Keuning, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Nico Keuning Groots en onbekommerd biografie van Belcampo

Groots en onbekommerd

Leven en werk van Belcampo

  • Auteur: Nico Keuning (Nederland)
  • Soort boek: biografie
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 27 augustus 2024
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 29,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie van Belcampo

Belcampo, pseudoniem van Herman Pieter Schönfeld Wichers (1902-1990), geldt als de meest fantasierijke schrijver van de Nederlandse literatuur. Zijn even originele als geestige verhalen maakten hem tot een van de populairste auteurs van Nederland.

Nico Keuning volgt hem als buitenstaander in het gelovige Rijssen, als tbc-patiënt in Renkum en Davos, als student in Amsterdam, op zijn zwerftochten in het buitenland en als arts-schrijver in Groningen. Uit de vele brieven komt Wichers naar voren als een gedreven lezer en schrijver, een vrijheidsaanbidder en levensgenieter. Uit zijn vertelkunst rijst het beeld van een visionair, die moeiteloos aan de haal gaat met filosofie, wetenschap en techniek.

Groots en onbekommerd beschrijft het rijke, avontuurlijke leven van een schrijver, echtgenoot, vader, arts en kunstverzamelaar, die altijd in de breedste zin van het woord is blijven zwerven.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies?
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten