Eiland van gisteren boek van Nico Dros met verhalen over Texel

Nico Dros Eiland van gisteren recensie en informatie over de inhoud van het boek met verhalen over Texel. Op 5 juli 2024 verschijnt bij Uitgeverij Van Oorschot het boek met verhalen over Texel van de op het Waddeneiland geboren Nederlandse schrijver Nico Dros. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Nico Dros Eiland van gisteren recensie

Hier lees je de boekbespreking, review en recensie het nieuwe boek met verhalen over Texel, Eiland van Gisteren, geschreven door de Nederlandse schrijver en geboren Texelaar, Nico Dros, zodra deze in de media verschijnen.

Nico Dros Eiland van gisteren

Eiland van gisteren

Verhalen over Texel

  • Auteur: Nico Dros (Nederland)
  • Soort boek: verhalen
  • Uitgever: Van Oorschot
  • Verschijnt: 5 juli 2024
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 21,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek met verhalen over Texel van Nico Dros

Met Eiland van gisteren schetst Nico Dros, geboren Texelaar, het eiland in al zijn kleuren. Hij weet aan Texel, naast drama en vlijmend leed, een ruwe lieflijkheid te geven die de lezer blijmoedig stemt.

De tien verhalen van het eerste deel roepen een rustieke samenleving op zoals die ruim een halve eeuw geleden nog bestond. In het tweede deel – over het eiland van eergisteren (1850– 1925) – maken we kennis met het dagboek van Jacob Huizinga, een doopsgezinde vermaner die probeerde zijn kerkvolk van drank en ontucht af te brengen, het verhaal van Frerik van der Vis, een visserman die zijn leven in een berijmd volksepos gestalte gaf en Floris Dekker, een ‘ziener’ die de patriarch werd van een kleine gemeenschap in een kwijnende polder.

Het boek eindigt met een montere beschouwing over het Tessels, een streektaal die op sterven na dood is. Maar Dros wekt haar tot leven.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies?
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten