Marijn Kruk Opstand

Marijn Kruk Opstand recensie en informatie over de inhoud van het boek over de populistische revolte en de strijd om de ziel van het Westen. Op 27 juni 2024 verschijnt bij Uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van de Nederlandse historicus en journalist Marijn Kruk. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Marijn Kruk Opstand recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Opstand, het boek over de populistische revolte en de strijd om de ziel van het Westen, geschreven door Marijn Kruk, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Marijn Kruk Opstand

Opstand

De populistische revolte en de strijd om de ziel van het Westen

  • Auteur: Marijn Kruk (Nederland)
  • Soort boek journalistieke non-fictie
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 27 juni 2024
  • Omvang: 280 pagina’s
  • Uitgave: paprback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Europees populisme van Marijn Kruk

In zowel Europa als de Verenigde Staten kleuren zogeheten nationaalpopulistische bewegingen alweer enige tijd het politieke landschap. Gebruikmakend van de ontstane onrust over immigratie en verlies van identiteit, kwamen op tal van plaatsen populistische leiders aan de macht. De grote verkiezingswinst van Geert Wilders eind 2023 en de uitslag van de Europese verkiezingen laten zien dat dit moment allerminst voorbij is.
Tegelijk maskeert het populisme de bredere ambitie die achter deze beweging schuilgaat. Er is sprake van een contrarevolutie, gericht op de omverwerping van een links-liberale en ‘globalistische’ elite, die de westerse eigenheid zou ondermijnen.

Klassieke conservatieven, rechtse christenen, duistere etnonationalisten en allerhande complotdenkers trekken hierin zij aan zij op. Daarbij doet de Hongaarse hoofdstad Boedapest dienst als intellectuele broedplaats en als model. Viktor Orbán gaat voorop in de strijd voor het ‘eigene’ te midden van een moderniteit die dit uitholt. Maakt deze opstand kans van slagen, en zo ja, tegen welke prijs?

Opstand is een journalistieke verkenning van het illiberale moment en neemt de lezer mee op een reis door het Europa anno nu.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies?
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten