Ernst Timmer Museum van de zilveren eeuw

Ernst Timmer Museum van de zilveren eeuw recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Nederlandse roman. Op 30 augustus 2024 verschijnt bij uitgeverij Prometheus de nieuwe van de Nederlandse schrijver Ernst Timmer. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijver en over de uitgave.

Ernst Timmer Museum van de zilveren eeuw recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Museum van de zilveren eeuw, de nieuwste roman van de Nederlandse schrijver Ernst Timmer, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Ernst Timmer Museum van de zilveren eeuw

Museum van de zilveren eeuw

  • Auteur: Ernst Timmer (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 30 augustus 2024
  • Omvang: 368 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Ernst Timmer

Een Haagse spindoctor, een museumdirecteur, een architect, een archivaris en een tekstschrijver slaan de handen ineen. Ze hebben een gebouw, ze hebben een verhaal – en ze hebben een geheime missie. Het gebouw is het museum van de twintigste eeuw, dat ze willen omvormen tot het Museum van de Zilveren Eeuw. Het verhaal is de bewogen levensbeschrijving van de twee onafscheidelijke zussen Dien en Coba Blankers, die ze willen gieten in een aantrekkelijke audiotour. Maar het gaat de MJ5, zoals het vijftal zich noemt, vooral om de geheime agenda: de verwezenlijking van het Nationaal Historisch Museum, het vastgelopen plan van Maxime Verhagen en Jan Marijnissen. Voordat er een discussie kan losbranden over de wenselijkheid of de betaalbaarheid ervan, stáát het er al. Althans, dat is het streven.

Museum van de Zilveren Eeuw is een spannende, ontroerende en af en toe hilarische roman over samenwerking en tegenwerking, over de rijdende trein en het rotsblok op de rails. Het beziet onze hedendaagse tobberijen tegen de achtergrond van onze eigen recente geschiedenis. En het beschrijft de onvoorwaardelijke maar ook schurende loyaliteit tussen twee doodgewone zussen die heel Nederland straks zal kennen.


Gratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensiesNieuwsbrief

Elke week de nieuwste boekentips en recensies?
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten