Koken met zeewier kookboek van Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering en Bella Thewes recensie en informatie over de gerechten en recepten. Op 4 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Terra het nieuwe zeewier kookboek van Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering en Bella Thewes. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de recepten en gerecht, de schrijfsters en over de uitgave.
Koken met zeewier kookboek recensie
Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het nieuwe kookboek, Koken met zeewier, Ruim 50 gezonde gerechten met de zilte smaak van de zee, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.
Koken met zeewier
Ruim 50 gezonde gerechten met de zilte smaak van de zee
- Auteurs: Anne Fleur Sanders, Anya van de Wetering (Nederland)
- Fotografie: Bella Thewes (Ierland)
- Soort boek: zeewier kookboek
- Uitgever: Terra
- Verschijnt: 4 juni 2024
- Omvang: 192 pagina’s
- Uitgave: gebonden boek
- Prijs: € 19,99
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Flaptekst van het nieuwe zeewier kookboek
Koken met hét ingrediënt van nu: zeewier.
Zeewier bevat de zogenaamde vijfde smaak, ‘umami’ en heeft een positief effect op je gezondheid omdat het vitaminen, mineralen, antioxidanten en goede vetten bevat.
In ons land zijn zo’n 12 verschillende soorten verkrijgbaar, die zich van elkaar onderscheiden in smaak, uiterlijk en bereidingswijze. Het ene wier is heerlijk om rauw te eten, het andere is gekookt of gebakken op z’n best. In dit boek zet Anne Fleur Sanders de eigenschappen van de verschillende wieren op een rij en geeft ze recepten waarmee de wieren per soort perfect tot hun recht komen.
Koken met zeewier bevat verrassende recepten met een combinatie van wieren met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische gerechten, en ook vernieuwende combinaties zoals zee-meringues en gekonfijte zeewier. Een boek dat inspireert om direct aan de slag te gaan met zeewier!