Koffer Soorten Verschillen Advies en Tips

Koffer Soorten Informatie Verschillen Advies en Tips. Welke soorten koffers zijn er? Wat zijn de veschillen tussen de koffer soorten? Van welke materialen kan een koffer gemaakt zijn? Wat zijn de voordelen en andelen van de verschillende soorten koffers?

Koffer Soorten Informatie Verschillen Advies en Tips

Voor veel mensen is de koffer onmisbaar als je een reis gaat maken. Zeker sinds de opkomst van het toerisme een het einde van de vorige eeuw is de koffer een belangrijk reisattribuut. In de loop van de tijd zijn er steeds meer verschillende koffer soorten ontwikkelt die elk voordelen en soms ook nadelen hebben. Op deze pagina koffer soorten verschillen advies en tips kun je uitgebreide informatie over dit onderwerp lezen.

Geschiedenis van de koffer

Was vroeger een reis eigenlijk alleen weggelegd voor zeer welgestelden, tegenwoordig kan, zeker in de westerse wereld, een flink deel van de mensen zich jaarlijks één of meerdere reizen veroorloven. De welgestelden van vroeger maakten vaak reizen van meerdere maanden en reisden regelmatig zelfs in gezelschap van persoonlijke bedienden. Hun bagage bestond dan vaak ook uit een groot aantal koffers, hutkoffers en andere reisbagage. Bovendien lieten ze het dragen en vervoeren van de reisbagage meestal aan hun personeel en dragers over. Dus op een kilootje extra werd niet echt gelet. Maar met de opkomst van het massatoerisme en de vliegreizen, zo aan het eind van de jaren zestig, begin jaren zeventig van de vorige eeuw, veranderde de reisbagage inrgijpend. De koffers moesten handzamer zijn en bestand zijn tegen het transport en de loopbanden op vliegvelden. De reiskoffers van tegenwoordig zijn bijna altijd gemaakt van een stevig materiaal dat tegen een stootje kan en uitgevoerd als gemakkelijk te verplaatsen rolkoffer.

Welke koffer soorten zijn er?

Hieronder is het overzicht van de verschillende soorten koffers te vinden. Sommige ervan zullen niet echt veel meer in gebruik zijn omdat ze verdrongen zijn door moderne koffers.

Reiskoffer

De reiskoffer heeft een groot formaat en heeft gemaakt van een hard soorten materiaal, vrijwel altijd van kunststof dat tegen een stootje kan. Bovendien is een reiskoffer tegenwoordig vrijwel altijd uitgevoerd als rolkoffer met een uitschuifbare handsteun zodat het verplaatsen van de koffer vrij gemakkelijk gaat. Een reiskoffer past normaak gesproken niet in de ruimte voor de handbagage. In het vliegtuig of de bus zal dit type koffer dan ook opgeborgen worden in een aparte ruimte waar je tijdens de reis niet bij kunt komen.

Handbagage koffer

Als je een koffer tijdens een vliegreis als handbagage kunt meenemen en opbergen kan dit aanzienlijk schelen in de prijs. Zeker tijdens een goedkope vlucht moet je voor een gewone reiskoffer extra betalen. Zo is de handbagage koffer ontstaan. Eigenlijk is dit een klein reiskoffer die er qua uitvoering en materiaal sterk op lijkt, maar een stuk kleiner is waardoor deze als handbagage meegenomen kan worden. Bovendien is het meestal ook een rolkoffer waardoor het verplaatsen gemakkelijk gaat. De handbagage koffer is trouwens ook populair om de laptop en andere zaken van en naar het werk te vervoeroen.

Koffer Soorten HutkofferHutkoffer

De hutkoffer is een zeer groot formaat koffer, meer in de vorm van een kist. De naam verwijst eigenlijk aan naar de oorsprong, de hut aan boord van een schip. Meestal bevat een hutkoffer meerdere compartimenten. Door het grote gewicht en formaat is een hutkoffer vrij moeilijk te verplaatsen. Echter aangezien dit soort koffers vrijwel altijd door welgestelden is gebruikt was dit een probleem dat werd opgelost door hun eigen bedienden en door ingehuurder kruiers. Tegenwoordig heeft de hutkoffer vooral een decoratieve waarde.

Koffer Soorten GitaarkofferGitaarkoffer en muziekkoffer

Aangezien een muziekinstrument gemakkelijk schade kan oplopen tijdens reizen en transport, zijn hiervoor speciale koffers beschikbaar. Voor de meeste snaar- en blaasinstrumenten, van viool tot contrabas en van klarinet tot tuba zijn speciale instrumentenkoffers verkijgbaar. Een mooie muziekkoffer heeft trouwens bovendien decoratieve waarde.


Bijpassende Advies en Tips


Foto informatie
Bovenzijde pagina: @yousefalfuhigi (Unsplash)
Hutkoffer: @r1chjames (Unsplash)
Gitaarkoffer: @kelli_mcclintock (Unsplash) 

Gerelateerde berichten