Tekenaar van het verzet boek over Emile Fryns

Kathelijn Vervarcke De tekenaar van het verzet recensie en informatie boek met het waargebeurde verhaal van een moedige leraar en zijn Joodse leerlingen. Op 28 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Lannoo het boek over de moedige tekenleraar uit Oostende, Emile Fryns, verzet pleegde tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, over de schrijfster en over de uitgave.

Kathelijn Vervarcke De tekenaar van het verzet recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van De tekenaar van het verzet, het boek over Emile Fryns, geschreven door Kathelijn Vervarcke, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Kathelijn Vervarcke De tekenaar van het verzet

De tekenaar van het verzet

Het waargebeurde verhaal van een moedige leraar en zijn Joodse leerlingen

  • Auteur: Kathelijn Vervarcke (België)
  • Soort boek: oorlogsgeschiedenis
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 28 mei 2024
  • Omvang: 232 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 13,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de oorlogsgeschiedenis van Emile Fryns

Een aangrijpend verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten.

September 1945. De kuststad Oostende is onherkenbaar na vier jaren bezetting onder de Duitsers: huizen zijn verwoest door bombardementen, de kustlijn is bezaaid met verlaten bunkers en de prikkeldraad op het strand herinnert de inwoners aan de oorlogsjaren.

Emile Fryns, een tekenleraar en voormalig lid van het verzet, keert uit gevangenschap terug. Nauwelijks hersteld van de ontberingen die hij in de kampen moest ondergaan, verneemt Emile het overlijden van zijn collega en mede-verzetsstrijder Honoré Houvenaghel. Ook de banken van zijn zes Joodse leerlingen blijven leeg.

De tekenaar van het verzet vertelt het verhaal van de Joodse gemeenschap in Oostende en hoe een flamboyante tekenleraar geheime boodschappen in zijn werk verwerkte om aan de Britten over te maken.

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten