Ontwerp je eigen ecologische siertuin boek

Herman Dierickx Ontwerp je eigen ecologische siertuin recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe tuinboek. Op 27 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Sterck & De Vreese het nieuwe tuinboek over de ecologische siertuin. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Herman Dierickx Ontwerp je eigen ecologische siertuin recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Ontwerp je eigen ecologische siertuin, geschreven door Herman Dierickx, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Herman Dierickx Ontwerp je eigen ecologische siertuin

Ontwerp je eigen ecologische siertuin

Klimaatrobuust – droogteresistent – biodivers

  • Auteur: Herman Dierickx (België)
  • Soort boek: tuinboek
  • Uitgever: Sterck & De Vreese
  • Verschijnt: 27 juni 2024
  • Omvang: 320 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 35,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over de ecologische siertuin van Herman Dierickx

Wil je een tuin aanleggen als wijkplaats voor honderden soorten ongewervelden, insecten, vlinders en aangepaste wilde planten die hen een jaar lang voedsel en een onderkomen verschaffen? Klinkt goed. Maar hoe begin je eraan?

Herman Dierickx neemt je bij de hand om met de nodige finesses een ecologische tuin te ontwerpen, aan te leggen en te beheren. De nadruk ligt op doorlevende, wilde plantensoorten. Meer dan ooit krijgt ‘water’ de nodige aandacht omdat dit een steeds crucialer element wordt in deze tijden van klimaatverandering. Ook de opbouw van een gezonde bodem – het zogenoemde bodemgeheugen – waar planten en mycorrhizae zo harmonieus mogelijk met elkaar samenleven en het belang van bladluizen, mieren, mollen, wilde bijen, wespen en nog veel ander fraais passeren de revue.

De plantenlijsten met aandacht voor bloembogen, de plannetjes, en vele andere praktische tips maken van dit boek een standaardwerk voor iedereen die zijn tuin wil omvormen tot een hotspot van biodiversiteit.

Evelyn De Bruecker Ontwerp je eigen voedselbostuinEvelyn De Bruecker – Ontwerp je eigen voedselbostuin
Klimaatrobuust en biodivers
tuinboek
Uitgever: Sterck & De Vreese
Verschijnt: 3 mei 2024

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten