Hans Peeters, René de Vos

Hans Peeters & René de Vos Prachtvogels recensie en informatie van de inhoud van het nieuwe vogelboek over broedvogels van de Rode Lijst. Op 10 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Noordboek het nieuwe vogelboek van Hans Peeters en René de Vos met een bundeling van artikelen uit het tijdschrift Vogels van de Vogelbescherming. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijvers en over de uitgave.

Hans Peeters & René de Vos Prachtvogels recensie

Indien er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Prachtvogels, het boek over de zeldzame broedvogels van de Nederlandse Rode Lijst, geschreven door Hans Peeters en René de Vos, besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Hans Peeters & René de Vos Prachtvogels

Prachtvogels

  • Auteur: Hans Peeters, René de Vos (Nederland)
  • Soort boek: vogelboek
  • Uitgever: Uitgeverij Noordboek
  • Verschijnt: 10 mei 2024
  • Omvang: 256 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 34,90
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek Prachtvogels over alle broedvogels van de Nederlandse Rode Lijst

Prachtvogels is de succesvolle rubriek waarmee het tijdschrift vogels van Vogelbescherming, gedurende 18 jaar alle broedvogels van de Nederlandse Rode Lijst portretteerde. Het is een unieke verzameling van korte verhalen van René de Vos, gebundeld met hun portretten door topfotografen van over de hele wereld.

Wat al deze vogels gemeen hebben is dat ze ofwel bedreigd worden in hun bestaan, ofwel succesvolle nieuwkomers zijn die door hun nog geringe populatie-omvang kwetsbaar zijn. Door het boek heen wordt steeds duidelijker dat bijna alle vogels in de knel zijn gekomen door de manier waarop wij met de natuur zijn omgegaan. Maar we lezen ook over mensen die zich onvermoeibaar inzetten voor herstel van biotopen.

De verhalen die deze vogels vertellen – zelfs de meest droevige – zijn zonder uitzondering onderhoudend, de manier waarop de vogels zich visueel presenteren is van grote klasse. Een prachtboek dat zich op het nachtkastje net zo thuis voelt als op de salontafel. Maar vooral hartstikke leuk om te lezen.

Prachtvogels kwam tot stand dankzij een hechte samenwerking tussen René de Vos, dertig jaar eindredacteur van het tijdschrift vogels, Hans Peeters, oud-hoofdredacteur vogels, Marc Guyt van fotostockbureau AGAMI en Marc Plomp, Vogelinformatiecentrum Texel.

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten