Groningen romans en verhalen

Groningen romans en verhalen. Welke roman speelt zich af in de stad of provincie Groningen? Wat zijn de beste Groninger romans en verhalen? Wie is de schrijver of schrijfster van de romans en verhalen over Groningen? Bij welke uitgeverij zijn de boeken verschenen en wanneer? Wat is de inhoud van de Groninger romans en verhalen over zowel de stad als de provincie?

Groningen romans en verhalen

Op deze pagina is een overzicht te vinden van de nieuwe Groninger romans en verhalen. Daarnaast besteden we aandacht aan de beste romans en verhalenbundels die zich afspelen in de stad of elders in de provincie. Links verwijzen naar uitgebreide informatie over het boek, de auteur en de uitgave. Daarnaast is er aandacht voor de waardering, boekbespreking en recensie van de Groninger romans en verhalen.

Nieuwe Groninger romans en verhalen

De indeling van het overzicht van nieuwe Groninger romans en verhalen is ingedeeld op datum van verschijnen. Bovenaan de lijst staan dan ook de nieuwste boeken.

Klaas Swaak De StadsbankKlaas Swaak – De Stadsbank

Groninger sleutelroman
uitgever: Uitgeverij Nobelman
verschijnt: 6 juni 2024
Een ongekend schandaal treft begin jaren negentig de gemeente Groningen. De directeur van de gemeentelijke Groningse Kredietbank (GKB), opgericht voor schuldhulpverlening, blijkt voor bijna 120 miljoen gulden (ruim 56 miljoen euro) aan discutabele kredieten te hebben verleend aan onder meer recreatieparken, een Duitse melkfabriek en landbouwbedrijven in het voormalige Oost-Duitsland. De strop voor de gemeente zal uiteindelijk 58 miljoen gulden (ruim 26 miljoen euro) bedragen. Onderzoek zal uitwijzen dat de directeur ongehinderd en zonder enige toezicht zijn gang kan gaan…lees verder >

Allard Schröder SellingerAllard Schröder – Sellinger

Wenst, het tweede boek
Oost-Groninger verhalen
uitgever: De Bezige Bij
verschijnt: 22 november 2022
waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
Een zich door het landschap klievend kanaal met smerig schuimend, stinkend water, een uitdragerij, een café bij een ijzeren draaibrug. Voorbij de eindeloze velden achter de huizen doet zich de wereld vermoeden – in elk geval de Stad, want daarmee wordt een busdienst onderhouden. Het dorp Wenst staat op geen enkele kaart, maar in zijn essentie bestaat het in honderd-, in duizendvoud – en dus niet alleen in Oost-Groningen. Aan de hand van een aantal levens heeft Allard Schröder al eerder mensen uit dit onbetekenende dorp beschreven…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie

Afbeelding bovenzijde: J. Laagland Winder (Unsplash)

Gerelateerde berichten