Zeven dieren bijten terug nieuw boek van Frank Westerman

Frank Westerman Zeven dieren bijten terug recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe boek. Op 28 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Querido Facto het nieuwe boek van Frank Westerman met reisverhalen over de Noordpool en het Arctisch gebied in een zoektocht naar zeven kenmerkende dieren die er leven: de ijsbeer, de narwal, de rotgans, de koningskrab, de lemming, het rendier en de paling. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Frank Westerman Zeven dieren bijten terug recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Zeven dieren bijten terug, het nieuwste boek van non-fictie schrijver Frank Westerman, dan besteed onze redactie er op deze pagina aandacht aan.

Frank Westerman Zeven dieren bijten terug

Zeven dieren bijten terug

  • Auteur: Frank Westerman (Nederland)
  • Soort boek: Arctische reisverhalen
  • Uitgever: Querido Facto
  • Verschijnt: 28 mei 2024
  • Omvang: 288 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek van Frank Westerman met Arctische reisverhalen

Wie de bewoonde wereld verlaat, krijgt oog voor de dieren. Op reis noordwaarts in het kielzog van Willem Barentsz ontmoet Frank Westerman zeven magnifieke beesten: de lemming, de narwal, de paling, de ijsbeer, de rotgans, het rendier en de koningskrab. Terwijl wij de temperatuur op aarde opvoeren, houden zij ons een spiegel voor. Met z’n zevenen drukken ze ons met de neus op de feiten. De inzet is hoog: wat kunnen wij van deze dieren opsteken?

In ‘Zeven dieren bijten terug’ zijn de Hollandse ijszeeverkenners van de zestiende eeuw de randfiguren. Hun overwintering in het Behouden Huys op Nova Zembla is het decor van een boek over leven en dood in de eenentwintigste eeuw. In een sprankelende stijl waaiert dit reisverslag uit van Texel en Terschelling tot voorbij de Noordkaap. Onderweg raakt de lezer gebiologeerd door de overlevingskunst en de doodsstrijd van zeven pooldieren. Hun lot blijkt onlosmakelijk verbonden met het bestaan op onze eigen breedtegraad.

Zeven dieren bijten terug is een eigentijds bestiarium: een beestenboek met een bijtende urgentie.

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten