The Kinks concerten in Nederland boek van Dick van Veelen

Dick van Veelen The Kinks concerten in Nederland recensie en informatie over de inhoud van boek over de Engelse band. Op 30 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Noordboek – Van Gorcum het boek over The Kinks in Nederland, geschreven door Dick van Veelen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Dick van Veelen The Kinks concerten in Nederland recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek The Kinks concerten in Nederland, geschreven door Dick van Veelen, dan besteden we er hier aandacht aan.

Dick van Veelen The Kinks concerten in Nederland

The Kinks concerten in Nederland

Een oer-Engelse band

  • Auteur: Dick van Veelen (Nederland)
  • Soort boek: boek over muziek
  • Uitgever: Noordboek – Van Gorcum
  • Verschijnt: 30 mei 2024
  • Omvang: 142 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 20,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over The Kinks in Nederland

Het boek The Kinks, concerten in Nederland geeft een fraai overzicht van alle concerten, die The Kinks in Nederland hebben gegeven. Dit boek is deel twee uit de trilogie gewijd aan deze legendarische band geschreven door Dick van Veelen.

Het eerste avondvullende concert dat de band in Nederland geeft vindt plaats op 23 augustus 1970 in Club Fantasio II aan de Haarlemmer Houttuinen in Amsterdam. In de periode daarvoor zijn de optredens van The Kinks onderdeel van festivals of korte tournees met meerdere optredens per dag.

The Kinks, concerten in Nederland geeft een prachtig tijdsbeeld uit de beginjaren van de popmuziek, die dan nog niet echt serieus wordt genomen. In de verslagen in de krant – de term ‘popjournalist’ moest nog worden uitgevonden – beperken zicht hoofdzakelijk tot sfeerbeschrijvingen en de randverschijnselen, zoals de regelmatig voorkomende opstootjes. Er wordt nog regelmatig gesproken over de ‘langharige Britse musici’ en over ‘beatorkesten’.

Auteur Dick van Veelen zocht voor dit boek contact met mensen die een Kinks-concert hadden bijgewoond. Hun belevenissen zijn ook in dit boek opgenomen. Samen met veel bijzonder en uniek beeldmateriaal is dit boek een must-have voor de fans, maar ook voor de lezer die geïnteresseerd is in de beginperiode van de popmuziek in Nederland.


advertentie

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten