Boeken over Ghana Tips Romans en Reisverhalen

Boeken over Ghana Tips Romans en Reisverhalen. Welke interessante en mooie boeken zijn er verschenen over Ghana? Wat zijn de beste Ghanese romans en reisverhalen? In welke reisverhalen en romans staat het Afrikaanse land Ghana centraal?

Boeken over Ghana Tips Romans en Reisverhalen

Op deze pagina heeft de redactie een selectie gemaakt van de mooiste romans en reisverhalen over Ghana. Dit kunnen zowel boeken zijn over Ghana geschreven door schrijvers en schrijfsters afkomstig uit het Afrikaanse land als auteurs die er een band mee hebben of er gereisd hebben. Zijn zowel nieuwe boeken over Ghana tips opgenomen als romans en reisverhalen die al langer gelezen verschenen zijn. Links op de pagina verwijzen naar meer informatie en de mogelijkheid om de boeken te bestellen.

Tips van nieuwe boeken over Ghana

Hieronder een selectie met tips van nieuwe boeken, romans en reisverhalen die recent zijn uitgegeven. De selectie is samengesteld door de redactie. Bovendien kun je meer informatie en bestelmogelijkheden vinden via de links.

De honderd waterputten van Salaga

 • Schrijfster: Ayesha Harruna Attah (Ghana)
 • Ayesha Harruna Attah De honder waterputten van Salaga - Roman over GhanaSoort boek: Ghanese roman, historische roman
 • Origineel: The Hundred Wells of Salaga (2018)
 • Uitgever: Uitgeverij Orlando
 • Omvang: 270 pagina’s
 • Uitgave: Gebonden Boek / Ebook
 • Inhoud roman: Aminah woont met haar vader, zijn twee vrouwen en hun kinderen in een afgelegen dorp. Haar idyllische leven wordt bruut verstoord als op een dag gemaskerde mannen hun huis aanvallen, alles in brand steken en haar ontvoeren. Wurche groeit op in een vooraanstaande familie, die rijk is geworden door de slavenhandel. De handel en macht van haar familie worden bedreigd door Ashanti, Britse en Duitse troepen. In Salaga, een bruisende stad in het noorden van Ghana, befaamd vanwege de honderd putten die er zijn aangelegd om de slaven te wassen voor ze worden verkocht, kruisen de paden van deze twee jonge vrouwen elkaar. De honderd putten van Salaga is een bruisende historische roman over twee sterke en onvergetelijke vrouwen, over macht, vriendschap en verraad, gesitueerd in pre-koloniaal Ghana.

Weg naar huis

 • Schrijfster: Yaa Gyasi (Ghana, Verenigde Staten)
 • Yaa Gyasi Weg naar huis - Ghanese romanSoort boek: Ghanese roman, historische roman
 • Origineel: Homegoing (2016)
 • Uitgever: De Bezige Bij
 • Omvang: 398 pagina’s
 • Uitgave: Paperback / Ebook
 • Inhoud roman: Twee halfzussen, Effia en Esi, groeien apart van elkaar op in het achttiende-eeuwse Ghana. Effia wordt uitgehuwelijkt aan een Engelsman, om vervolgens in weelde te leven. Esi wordt gevangengenomen, verkocht als slaaf en op de boot naar Amerika gezet. Weg naar huis vertelt over de levens van de nakomelingen van Effia en Esi in de daaropvolgende driehonderd jaar. Yaa Gyasi beweegt zich vrijelijk door de geschiedenis en tussen twee continenten – van de stammenstrijd en slavernij in Ghana naar de Burgeroorlog in Amerika, en van de kolenmijnen in het zuiden van de Verenigde Staten naar de volksverhuizingen richting Manhattan in de twintigste
  eeuw – en schetst zo een krachtig en indringend portret van volken in beroering.

Meer Ghana Romans en Verhalen

Hieronder kun je tips vinden van de beste romans en verhalen over Ghana die al wat langer geleden verschenen zijn.


Bijpassende Boeken en Informatie


Foto informatie
Foto bovenzijde: C. Eastwood (Accra, Unsplash)

 

Gerelateerde berichten