Vrijheid autobiografie van Angela Merkel

Angela Merkel Vrijheid autobiografie recensie en informatie over de inhoud van het boek met herinneringen 1954-2021, van de voormalige Bondskanselier van Duitsland. Op 26 november 2024 verschijnt bij uitgeverij De Arbeiderspers, tegelijkertijd met de Duitse uitgave, de Nederlandse vertaling van de memoires van Angela Merkel. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster, Angela Merkel, de vertalers en over de uitgave.

Angela Merkel Vrijheid autobiografie recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek van Angela Merkel, Vrijheid, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Angela Merkel Vrijheid autobiografie

Vrijheid

Herinneringen 1954-2021

  • Auteur: Angela Merkel (Duitsland)
  • Soort boek: autobiografie, politiek boek
  • Origineel: Freiheit, Erinnerungen 1954-2021 (2024)
  • Nederlandse vertaling: Anne Folkertsma, Jantsje Post
  • Uitgever: De Arbeiderspers
  • Verschijnt: 26 november 2024
  • Omvang: 720 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 45,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de biografie Angela Merkel

Zestien jaar droeg Angela Merkel de regeringsverantwoordelijkheid voor Duitsland, ze loodste het land door talrijke crises en drukte met haar handelen en haar houding een stempel op de Duitse en de internationale politiek en samenleving.

In Vrijheid, dat ze samen met haar langjarige politieke adviseur Beate Baumann schreef, blikt ze terug op haar leven in twee Duitse staten: 35 jaar in de ddr, 35 jaar in het herenigde Duitsland. Persoonlijker dan ooit tevoren vertelt ze over haar kindertijd, haar jeugd en haar studie in de ddr en over het dramatische jaar 1989, waarin de muur viel en haar politieke leven begon. Ze maakt ons deelgenoot van haar ontmoetingen en gesprekken met de wereldleiders en zet aan de hand van belangrijke nationale, Europese en internationale keerpunten aanschouwelijk en nauwkeurig uiteen hoe de beslissingen tot stand zijn gekomen die onze tijd bepalen.

Haar boek biedt een unieke inkijk achter de schermen van de macht – en is een overtuigd pleidooi voor de vrijheid.

Angela Merkel (Hamburg17 juli 1954): ‘Wat betekent vrijheid voor mij? Die vraag houdt me al mijn hele leven bezig. Natuurlijk politiek, want vrijheid kan alleen gestoeld zijn op democratische voorwaarden, zonder democratie is er geen vrijheid, geen rechtsstaat, geen waarborg voor mensenrechten. Maar de vraag houdt me ook bezig op een ander niveau. Vrijheid betekent voor mij: ontdekken waar mijn eigen grenzen liggen en mijn eigen grenzen opzoeken. Vrijheid is voor mij niet stoppen met leren, niet hoeven stilstaan, maar verder mogen gaan, ook na mijn afscheid uit de politiek.

 


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten