Wat wij verzwijgen roman van Aisha Dutrieux

Wat wij verzwijgen roman van Aisha Dutrieux. Recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe boek van schrijfster Aisha Dutrieux die op 13 februari 2024 verschijnt bij uitgeverij Spectrum. Hier lees je informatie over de inhoud van de nieuwe roman en over de schrijfster. Daarnaast is er aandacht voor recensies en boekbesprekingen.

Wat wij verzwijgen roman van Aisha Dutrieux recensie

Uiteraard besteden we aandacht aan de boekbesprekingen en recensie van de nieuwe roman Wat wij verzwijgen zodra deze in de media verschijnen.

  • “De sobere stijl, de kalme, niet woedende toon dragen bij aan de werking, de impact van dit verhaal over een schraal en aangevreten leven op een emotioneel rantsoen.” (Manon Uphoff)

Aisha Dutrieux romans

De voormalige rechter Aisha Dutrieux is geboren in 1983. Met de rechtsspraak is ze inmiddels gestopt en is als schrijfster aan de slag gegaan, Inmiddels heeft ze drie romans geschreven. Haar literaire debuut, de roman Het leven noemen verscheen in 2021. Kort hierna, in 2022, verscheen Wees niet bang, haar tweede roman. En ze blijkt een productieve schrijfster want nu verschijnt al weer de derde boek van haar hand, de autobiografische roman Wat wij verzwijgen waarover op deze pagina veel informatie te lezen is.

Aisha Dutrieux Wat wij verzwijgen

Wat wij verzwijgen

  • Auteur: Aisha Dutrieux (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse autobiografische roman
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 13 februari 2024
  • Omvang: 230 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Inhoud van de nieuwe roman van Aisha Dutrieux

Na het overlijden van haar oom gaat Mia naar zijn appartement. Het is er leeg, vies en schimmelig. Vijfentwintig jaar geleden zagen ze elkaar voor het laatst. De dag dat ze haar ouders vertelde wat zich tussen hen had afgespeeld, viel haar Indische familie uiteen.

In een opwelling begint ze de woning leeg te halen en schoon te maken. Ondertussen praat ze tegen haar oom, vertelt hem hoe haar leven is verlopen en vraagt zich af welk leven hij heeft geleid. En ze ontrafelt welk aandeel het Indische zwijgen heeft gehad in de geschiedenis van haar familie, en in haar eigen verleden. Het resultaat is een ontroerend, schrijnend en kwetsbaar verhaal dat onder je huid kruipt.

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten