Paardenbloemen in Nederland Veldgids

Veldgids Nederlandse Paardenbloemen recensie en informatie over de inhoud boek over de taxonomie, herkenning en ecologie. Op 19 juli 2024 verschijnt bij Uitgeverij Noordboek de plantengids van Karst Meijer en Erik van den Ham over de de paardenbloemen die in Nederland voorkomen. Hier leest je informatie over de inhoud van de natuurgids, de auteurs en over de uitgave.

Veldgids Nederlandse Paardenbloemen recensie

Als er een boekbespreking of recensie verschijnt van de natuurgids van de Nederlandse paardenbloemen, geschreven door Karst Meijer en Erik van den Ham, besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Veldgids Nederlandse Paardenbloemen

Veldgids Nederlandse Paardenbloemen

taxonomie – herkenning – ecologie

  • Auteurs: Karst Meijer, Erik van den Ham (Nederland)
  • Soort boek: natuurgids, plantengids, verldgids
  • Uitgever: Noordboek
  • Verschijnt: 19 juli 2024
  • Omvang: 300 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 29,90
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de Nederlandse Paardenbloemen

In het voorjaar kleuren de bermen en weilanden geel van de paardenbloemen. Deze cultuurvolger is niet alleen een van de meest algemene soorten van onze flora, maar ook een hele bijzondere. De paardenbloem roept emoties op (weg met dat onkruid!), wordt gegeten, geschilderd en er is veel discussie over taxonomie en ecologie. De ene ecoloog beschrijft de paardenbloem als één soort met veel verschijningsvormen, andere specialisten herkennen in heel Nederland tot meer dan duizend soorten!

Om tot een goede herkenning te komen, onderscheidt de auteur tien verschillende secties, waarbij de sectie Taraxacum (weidepaardenbloem) de meest algemene is en de sectie Palustria (moeraspaardenbloem) de meest bedreigde. Karst Meijer heeft overzichtelijke nieuwe determinatiesleutels gemaakt. Aan de hand van deze sleutels en honderden foto’s van Erik van den Ham kan iedere natuurliefhebber de grote soortenrijkdom moeiteloos op naam brengen. Het boek is gemakkelijk te gebruiken in Nederland en aangrenzend Duitsland en België.

Karst Meijer is botanicus (gespecialiseerd in paardenbloemen en bramen), plantenjager en tuinontwerper. Hij beheert het Herbarium Frisicum, het grootste particuliere herbarium van Nederland. Erik van den Ham is fotograaf en natuurliefhebber.

Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: M. Deckers (Unsplash)

Gerelateerde berichten