De man die verdween in de Waddenzee boek van Truus Duisterwinkel

Truus Duisterwinkel De man die verdween in de Waddenzee recensie en informatie over de inhoud van het boek met een poldergeschiedenis. Op 19 november 2024 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het boek van Truus Duisterwinkel over een verdwijning in de Waddenzee. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Truus Duisterwinkel De man die verdween in de Waddenzee recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek De man die verdween in de Waddenzee, Een poldergeschiedenis, geschreven door Truus Duisterwinkel, dan besteden we er hier aandacht aan.

Truus Duisterwinkel De man die verdween in de Waddenzee

De man die verdween in de Waddenzee

Een poldergeschiedenis

  • Auteur: Truus Duisterwinkel (Nederland)
  • Soort boek: literaire non-fictie
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 19 november 2024
  • Omvang: 224 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Truus Duisterwinkel

Een oude vermissing blijkt het begin van een intrigerend polderverhaal. 60 jaar na dato leiden nieuwe sporen van een verdwenen slikarbeider – en stuit op een verrassende geschiedenis. Achter de dijk van de Westpolder verdween in de jaren zestig een man in de Waddenzee. De 39-jarige Friese slikwerker Willem van der Ploeg was met zijn collega’s aan het werk op de bodem van het Groninger Wad. Van het slik maakten zij nieuw land. Totdat zij plots overvallen werden door mist en vloed. Van Willem is nooit meer iets vernomen.

Polderbewoner Truus Duisterwinkel kent de roemruchte geschiedenis van het gebied, maar over de vermissing van Willem hoort zij niets. Boeren en bestuurders kregen boeken en monumenten, maar over de mannen die met gevaar voor eigen leven het kustlandschap vormgaven, is amper iets bekend. Wie was Willem? En wat weet de politie eigenlijk over zijn verdwijning? Bieden nieuwe opsporingstechnieken alsnog duidelijkheid? Met een indrukwekkende vastberadenheid speurt Duisterwinkel ruim zestig jaar na dato naar snippers informatie over Willem en de plek waar hij verdween. Zo laat ze zien welke onvertelde verhalen er schuilgaan achter de geschiedenis van een polder.


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten