In alles een man roman van Tom Wolfe

Tom Wolfe In alles een man recensie en informatie over de Amerikaanse roman uit 1998 waarop de nieuwe Netflix-serie A Man in Full is gebaseerd. Op 3 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Prometheus een nieuwe uitgave van de toman van de Amerikaanse schrijver Tom Wolfe. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijver en over de uitgave.

Tom Wolfe In alles een man recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van de roman In alles een man, van de Amerikaanse schrijver Tom Wolfe, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Tom Wolfe In alles een man

In alles een man

  • Auteur: Tom Wolfe (Verenigde Staten)
  • Soort boek: Amerikaanse roman
  • Origineel: A Man in Full (1998)
  • Uitgever: Prometheus
  • Verschijnt: 3 mei 2024
  • Omvang: 696 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman van Tom Wolfe

Nu op Netflix als A Man in Full: een vastgoedmagnaat uit Atlanta met meedogenloze vijanden moet zijn weg terug naar de top zien te vinden wanneer zijn imperium begint af te brokkelen. Tom Wolfe was de belangrijkste chroniqueur van de jachtige jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw, met literaire meesterwerken als Het vreugdevuur der ijdelheden en In alles een man.

In alles een man speelt zich af in Atlanta, Georgia: een uit zijn voegen gebarsten smeltkroes vol nieuwe rijkdom, hongerige speculanten en wereldwijze politici. Duistere onroerendgoedsyndicaten, het dagelijks leven achter de tralies, netwerken van illegalen, aan de kant geschoven eerste vrouwen van de bedrijfselite, raciaal geladen topsportstrategieën: in In alles een man laat Tom Wolfe de verschillende werelden van de late jaren negentig de revue passeren met de verve, scherpzinnigheid en visie die hem tot een van de briljantste romanciers van zijn tijd maakten.

Tom Wolfe (2 maart 1930, Richmond, Virginia – 14 mei 2018, Manhattan) was een Amerikaanse auteur en journalist en een van de grondleggers van New Journalism. In alles een man is in 2024 verschenen als Netflix-serie met in de hoofdrollen Jeff Daniels (The Newsroom), Tom Pelphrey (Guiding Light), Lucy Liu (Kill Bill) en Diane Lane (Unfaithful).

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten