Tokio boeken en reisgidsen

Tokio boeken en reisgidsen. Welke nieuwe goede boeken, reisgidsen, romans en reisverhalen over de Japanse hoofdstad Tokio verschijnen er? Welke schrijvers en schrijfsters hebben boeken over Japan geschreven? Wat is de inhoud van deze boeken en reisgidsen?

Tokio boeken en reisgidsen

De hoofdstad van Japan, Tokio, is zowel fascinerend als verontrustend. Niet vreemd dus dat vele schrijvers en schrijfsters zich door de stad laten inspireren. Uiteraard geldt dit voor Japanse auteurs maar evenzeer voor voor schrijvers en schrijfster waarvan de wortels elders liggen. Op deze pagina die in samenwerking met de redactie van Allesoverboekenenschrijvers.nl is samengesteld is een overzicht gemaakt van goede en bijzondere boeken en reisgidsen over de Japanse hoofdstad Tokio.

Nieuwe boeken, romans , reisverhalen en reisgidsen van Tokio

Het onderstaande overzicht met leestips en aanbevelingen is ingedeeld op datum van verschijnen. De nieuwste boeken en reisgidsen van Tokio staan bovenaan de lijst. Links verwijzen naar uitgebreide informatie en bestelmogelijkheden. Er is trouwens zowel aandacht voor Nederlandstalige als Engelstalige boeken en reisgidsen.

Atsuhiro Yoshida Goodnight TokyoGoodnight Tokyo

Auteur: Atsuhiro Yoshida (Japan)
Soort boek: Tokio roman
Taal: Engels
Uitgever: Europa Editions
Verschijnt: 8 juli 2024
Goodnight Tokyo offers readers a unique and intimate take on Tokyo as seen through the eyes of a large cast of colorful characters. Their lives, as disparate and as far apart as they may seem, are in fact intricately interconnected and as their fates converge against the backdrop of the city’s neon-lit streets and quiet alleyways, Yoshida masterfully portrays in captivating, lyrical prose the complexities of human relationships, the mystery of human connection, and the universal quest for meaning…lees verder >

Richard Koek Tokyo TokyoTokyo Tokyo

Auteur: Richard Koek (Nederland)
Soort boek: fotoboek
Taal: Engels
Uitgever: Terra
Verschijnt: 13 februari 2024
Een uniek boek van de Nederlandse fotograaf Richard Koek over een van ’s werelds grootste metropolen, Tokio. Wie deze megastad in Japan bezoekt, ziet veel neon en plastic, maar ook traditionele kimono’s en kersenbloesems. Mode en reclame zijn minstens zo belangrijk als etiquette en opgeruimdheid. Koek onthult in Tokyo Tokyo het ware gezicht van een stad waar traditie en vernieuwing hand in hand gaan…lees verder >


Meer boeken over Tokio


Bijpassende informatie

Afbeelding bovenzijde: J. Melgoza (Unsplash)

Gerelateerde berichten