Sang-Ah Yoo De bijbel van de Koreaanse keuken recensie en informatie over de inhoud van het Koreaanse kookboek. Op 10 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Carrera Culinair verschijnt op 10 mei 2024 deel 12 in de reeks Landenbijbels over de Koreaanse keuken. Hier lees je informatie over de inhoud van het kookboek, de schrijfster en over de uitgave.
Sang-Ah Yoo De bijbel van de Koreaanse keuken recensie
Mocht er in de media een recensie en boekbespreking verschijnen van het kookboek De bijbel van de Koreaanse keuken geschreven door Sang-Ah Yoo dochter van de eerste generatie Koreanen die rond 1970 naar Nederlandkwam kwam, dan lees je er op deze pagina over.
De bijbel van de Koreaanse keuken
Van bulgogi tot bo-ssam en bibimbap en van allerlei soorten kimchi tot kimbap
- Auteur: Sang-Ah Yoo (Nederland)
- Soort boek: Koreaans kookboek, Landenbijbel 12
- Uitgever: Carrera Culinair
- Verschijnt: 10 mei 2024
- Omvang: 496 pagina’s
- Uitgave: gebonden boek / ebook
- Prijs: € 34,99 / € 14,99
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Flaptekst van het Koreaanse kookboek van Sang-Ah Yoo
De bijbel van de Koreaanse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Koreaanse keuken wil leren kennen.
Van bulgogi tot bo-ssam en bibimbap en van allerlei soorten kimchi tot kimbap: in De bijbel van de Koreaanse keuken nemen Myung-ki Min en Sang Ah Yoo je mee op reis door de Koreaanse keuken. Een verrassende en gezonde keuken, waarin gefermenteerde ingrediënten zoals kimchi, gochujang en doenjang samen met rijst, noedels, allerlei groenten en zeewier, vis, vlees en tofu de basis vormen voor eindeloos veel hartverwarmende gerechten. Met meer dan 230 recepten.
- Duidelijke how-to’s en technieken
- Uitgebreide info over Koreaanse ingrediënten
- Wegwijs door de toko en Koreaanse supermarkt
Myung-Ki Min en haar man Jung-Ha Yoo behoren tot de eerste generatie Koreanen die rond 1970 naar Nederland kwam. Samen runnen zij in Den Haag het Koreaanse eethuis Seoul Garden. Hun dochter Sang-Ah Yoo is journalist en werkte onder meer vanuit Seoul als Zuid-Korea-correspondent voor Trouw, het Financieele Dagblad en BNR Nieuwsradio. Onder toeziend oog van haar moeder tekende Sang-Ah voor dit boek alle recepten en bijzondere verhalen van haar ouders op. De bijbel van de Koreaanse keuken is hun eerste kookboek.