Dagboek van een strafpleiter van Romy Geysen

Romy Geysen Dagboek van een strafpleiter recensie en informatie over de inhoud van het boek van de Vlaamse advocate.  Op 23 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Lannoo het boek van de Belgische advocate Romy Geysen over spannende misdaadzaken, aangrijpende dossiers en pleiten op pumps. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Romy Geysen Dagboek van een strafpleiter recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt Dagboek van een strafpleiter, geschreven door de Vlaamse advocate Romy Geysen, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Romy Geysen Dagboek van een strafpleiter

Dagboek van een strafpleiter

Spannende misdaadzaken, aangrijpende dossiers en pleiten op pumps

  • Auteur: Romy Geysen (België)
  • Soort boek: dagboek, memoir
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 23 mei 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van de Vlaamse advocate Romy Geysen

 

Welkom in het intrigerende leven van een strafpleiter.

De ene dag word je uit je bed gebeld om de verdachte van een moordzaak te ontmoeten, de volgende sta je in de rechtbank voor de verdediging van een drugsbaron, om daarna nog even binnen te wippen in de gevangenis voor een babbel met een gedetineerde. En ondertussen moet je ook nog eens zorgen dat je niet met je hakken over je toga struikelt…

Weinig beroepen spreken zo tot de verbeelding als dat van een strafpleiter, en weinig strafpleiters kunnen hun dagelijkse belevenissen zo sappig navertellen als de Kempense ‘leading lady’ Romy Geysen. Ondertussen 15 jaar werkt ze als een van de weinige vrouwen in het strafrecht, waar ze niet alleen haar cliënten, maar ook zichzelf soms stevig moet verdedigen tegen de clichébeelden./p>

Al net zo verslavend als de vorige boeken in de dagboekreeks, maak je in Romy’s verhalen kennis met een diverse stoet aan cliënten en hun vele kleinmenselijke kantjes. Van pechvogels die op onfortuinlijke wijze in aanraking kwamen met de criminaliteit, tot doorwinterde beroepscriminelen die politie en justitie graag in het harnas jagen. Tussendoor laat Romy ons ook binnen in haar eigen gedachten en zien we haar groeien van een jong, bij momenten naïef groentje tot een zelfverzekerde strafpleiter.

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten