Boek PSV De beste van de eeuw

Willem Vissers, Bart Vlietstra en Guus Peters PSV De beste van de eeuw recensie en informatie van de inhoud van het nieuwe voetbalboek. Op 22 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Inside het boek over het seizoen 2023-2024 waarin voetbalclub PSV glansrijk kampioen werd. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijvers en over de uitgave.

PSV De beste van de eeuw recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek PSV De beste van de eeuw geschreven door voetbaljournalisten Willem Vissers, Bart Vlietstra en Guus Peters, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

PSV De beste van de eeuw

PSV

De beste van de eeuw

  • Auteurs: Willem Vissers, Bart Vlietstra en Guus Peters (Nederland)
  • Soort boek: voetbalboek
  • Uitgever: Inside
  • Verschijnt: 22 mei 2024
  • Omvang: 240 pagina´s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 21,99 / € 12,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over PSV in seizoen 2023-2024

PSV is de beste club van de eredivisie in deze eeuw, die bijna voor een kwart voorbij is. Met het soms swingende spel van het elftal van trainer Peter Bosz nam PSV dankzij zeventien zeges vanaf het begin van het seizoen een voorsprong die niet meer in te halen bleek voor de concurrentie. Willem Vissers, Guus Peters en Bart Vlietstra, voetbalverslaggevers van de Volkskrant, nemen de lezer in ‘PSV, de beste van de eeuw’, mee door een glorieus seizoen dat leidde tot de tiende landstitel sinds de wisseling van de eeuw op 1 januari 2001. En voor de PSV-supporter die de eeuw om sentimentele redenen wil laten beginnen in 2000, is er goed nieuws. Dan is het zelfs de elfde titel, want PSV werd kampioen in 2000, 2001, 2003, 2005, 2006, 2007, 2008, 2015, 2016, 2018 en 2024. Ajax staat op negen kampioenschappen deze eeuw. Het boek biedt een gevarieerd perspectief op de club, met portretten over topspelers als Luuk de Jong, Noa Lang, Joey Veerman en Jerdy Schouten, over trainer Peter Bosz, de Amerikanen van technisch directeur Earnest Stewart, de sterk verbeterde opleiding en de slimheid van de stad Eindhoven. Ook de evenaring van het record uit 1987-1988 (zeventien zeges vanaf de start van de competitie) komt ter sprake, net als talloze andere aspecten van een uniek seizoen. De schrijvers kijken terug op alle titels van deze eeuw, met hoofdrolspelers van toen.

Een deel van de opbrengst van PSV, de beste van de eeuw is bestemd voor de Stichting Matchis, die ervoor zorgt dat er zo snel mogelijk een passende stamceldonor wordt gevonden voor patiënten die voor genezing afhankelijk zijn van een donor. Voor meer informatie kunt u terecht op matchis.nl.


Advertentie

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten