Zo win je een propagandaoorlog boek van Peter Pomerantsev

Peter Pomerantsev Zo win je een propagandaoorlog recensie en informatie boek over de propagandist die Hitler te slim af was. Op 25 april 2024 verschijnt bij uitgeverij Spectrum het nieuwe boek met een verhaal uit de Tweede Wereldoorlog, geschreven door de Amerikaanse journalist en onderzoeker aan de Johns Hopkins University, Peter Pomerantsev. Hier lees je informatie over de inhoud van het geschiedenisboek, de schrijver, de vertaler en over de uitgave.

Peter Pomerantsev Zo win je een propagandaoorlog recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Zo win je een propagandaoorlog, geschreven door Amerikaanse journalist Peter Pomerantsev, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

  • “This compelling study of 1930s journalist Sefton Delmer reveals how he used ‘grotesque cabaret’ as propaganda to undermine the Germans’ faith in nazism – and how such methods could be used against today’s tyrants.” (The Guardian)

Peter Pomerantsev Zo win je een propagandaoorlog

Zo win je een propagandaoorlog

De propagandist die Hitler te slim af was

  • Schrijver: Peter Pomerantsev (Verenigde Staten)
  • Soort boek: oorlogsgeschiedenis
  • Origineel: How to Win an Information War (2024)
  • Uitgever: Spectrum
  • Verschijnt: 25 april 2024
  • Omvang: 360 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de propagandist die Adolf Hitler te slim af was

Het waanzinnige verhaal van de man die Hitler te slim af was. De Tweede Wereldoorlog werd niet alleen op het slagveld, maar ook in de media uitgevochten. Beide fronten zetten propaganda in om de opvattingen van burgers te beïnvloeden. Op dit strijdtoneel ging de Britse propagandist Thomas Sefton Delmer het gevecht aan met de Duitse oorlogsmacht.

Door een fictioneel karakter, Der Chef, te creëren, kon Sefton Delmer de Duitse militairen en burgers bereiken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij had een radioprogramma en hield speeches die in de Duitse straten en in huizen te horen waren.

Journalist en onderzoeker Peter Pomerantsev kwam deze bijzondere figuur op het spoor en ziet een duidelijke parallel met de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hitler en Poetin gebruiken beiden de leugen om hun doel te bereiken. Pomerantsev confronteert ons met scherpe vragen over het bestaan van informatieoorlogen: wat als je niet tegen de leugen kunt vechten? En kan een propagandaoorlog wel gewonnen worden?

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten