X Vanessa Frank thriller 5 van Pascal Engman

Pascal Engman X recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Vanessa Frank thriller, deel 5, van de Zweedse thrillerschrijver. Op 11 juni 2024 verschijnt bij Uitgeverij Volt de Nederlandse vertaling van de thriller van de Zweedse thrillerschrijver Pascal Engman met Vanessa Frank in de hoofdrol. Hier lees je informatie over de inhoud van de Zweedse thriller, de schrijver, de vertaler en over de uitgave.

Pascal Engman X recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van X, de vijfde Vanessa Frank thriller van de Zweedse schrijver Pascal Engman, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

 • “Pascal Engman heeft, zoals gewoonlijk, met X weer een geweldige pageturner geschreven!.” (Aftonbladet)
 • “Engman verweeft realisme en fictie in een zeer goed verhaal met een briljante plot over mensen die meedogenloos zijn in hun verlangen naar geld en macht.” (BTJ)

Pascal Engman X

X

Vanessa Frank thriller 5

 • Auteur: Pascal Engman (Zweden)
 • Soort boek: Zweedse thriller
 • Origineel: X (2022)
 • Nederlandse vertaling: Nannie de Graaff
 • Uitgever: Uitgeverij Volt
 • Verschijnt: 11 juni 2024
 • Omvang: 400 pagina’s
 • Uitgave: paperback / ebook
 • Prijs: € 22,99
 • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de vijfde Vanessa Frank thriller van Pascal Engman

In een Zweedse villawijk wordt de vrouw van een profvoetballer vermoord aangetroffen. Rechercheur Vanessa Frank wordt op de zaak gezet en ontdekt al snel dat het bekende koppel een paar maanden terug het slachtoffer is geweest van een gewelddadige woningoverval. Ook werd de vrouw regelmatig online met de dood bedreigd. Het stel had een hond, een alarmsysteem en bewakingscamera’s in hun huis – maar de hond is verdwenen en de camera’s en het alarm stonden uit op het moment van de moord.

Tijdens het onderzoek komt Vanessa steeds meer te weten over de duistere kant van de sportwereld, waarin criminele netwerken het voor het zeggen hebben en corruptie, geweld en matchfixing aan de orde van de dag zijn.

Voor X deed Engman uitgebreid onderzoek naar de onderwereld van de sportindustrie. Het resultaat is een meeslepende thriller over criminele praktijken die vergezocht lijken, maar helaas veel vaker voorkomen dan we denken.

Pascal Engman over zijn nieuwste boek X:

“De wereldwijde omzet in sportweddenschappen bedroeg in 2020 bijna 14 biljoen Zweedse kronen. Dit cijfer omvat de witte en de grijze markt. De zwarte markt is volgens veel waarnemers minstens zo groot.

Als schrijver ben je vaak gedwongen te marchanderen tussen feiten en fictie. Ik heb omwille van het verhaal een paar dingen moeten verzin­nen. Ten eerste: Zweden heeft niet deelgenomen aan het wk in Qatar. Verder heb ik het trainingsschema en de competitiewedstrijden van het voetbalseizoen moeten aanpassen, zowel op club- als op nationaal niveau. Ik heb ook wat gesleuteld aan het wedstrijdschema tijdens het wk in Qatar. Er zijn bepaalde overeenkomsten met echte voetballers, maar er liggen geen echte mensen ten grondslag aan de personages in dit verhaal. Ze zijn echter gebaseerd op mijn interviews met verschil­lende mensen met banden met de voetbalwereld.”


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboeknenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten