Het laatste hoofdstuk boek van Mirjam Willemsen

Mirjam Willemsen Het laatste hoofdstuk recensie en informatie boek over leven, loslaren en doodgaan. Op 3 september 2024 verschijnt bij Uitgeverij Volt het boek van huisarts Mirjam Willemsen die zelf een ongeneeslijke vorm van longkanker heeft, over de kwaliteit van de levenseindezorg. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave

Mirjam Willemsen Het laatste hoofdstuk recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Het laatste hoofdstuk, het boek over leven, loslaten en doodgaan, geschreven door Mirjam Willemsen, dan kun je er op deze pagina over lezen.

Mirjam Willemsen Het laatste hoofdstuk

Het laatste hoofdstuk

Over leven, loslaten en doodgaan

  • Auteur: Mirjam Willemsen (Nederland)
  • Soort boek: gezondheidsboek, non-fictie
  • Uitgever: Uitgeverij Volt
  • Verschijnt: 3 september 2024
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 20,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over doodgaan en levenseindezorg van Mirjam Willemsen

Mirjam Willemsen is huisarts en ongeneeslijk ziek. Sinds februari 2019 weet ze dat ze niet meer zal genezen van haar longkanker en leeft ze van scan naar scan. Zolang het kan, blijft Willemsen gewoon doorwerken. In Het laatste hoofdstuk deelt ze naast persoonlijke inzichten de treffende en ontroerende verhalen van haar palliatieve patiënten. Willemsen is behalve lotgenoot ook een anker in de laatste levensfase van deze mensen, dikwijls tot aan het bittere einde. Zoals voor bouwvakker Rob Stolk, die door uitgezaaide kanker steeds beperkter wordt in zijn kunnen. Of de net gepensioneerde Albert Vankan, die zelf wil bepalen wanneer en hoe hij gaat. En voor mevrouw Mertens, die laat vastleggen dat ze bij ernstige ziekte niet meer behandeld wil worden.

De kwaliteit van de levenseindezorg kan echt beter, vindt Willemsen. We moeten het levenseinde onderdeel van het leven maken, in plaats van er steeds omheen te draaien of het te negeren. Dan kunnen gesprekken over behandelwensen en -grenzen plaatsvinden. Het laatste hoofdstuk is een opening tot een breder maatschappelijk gesprek en herkenbaar en verhelderend leesvoer voor hen bij wie de dood onverhoopt dichtbij staat.

Mirjam Willemsen (1974) uit Maastricht is huisarts, getrouwd met een mdl-arts en moeder van een zoon en een dochter. In 2023 was ze te zien in de indrukwekkende documentaire Dying to live, waarin haar leven en werk met betrekking tot levenseindezorg centraal staat.

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten