Marica van der Meer Fietsen door Vlaanderen recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe fietsgids met routes dwars door België, van Vlissingen naar Maastricht en een vleugje Wallonië. Op 25 april 2024 verschijnt bij Uitgeverij Elmar de nieuwe fietsgids, geschreven door Marica van der Meer. Deze keer staat fietsen door Vlaanderen centraal. Hier lees je informatie over de inhoud van de reisgids, de schrijfster en over de uitgave.

Marica van der Meer Fietsen door Vlaanderen recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Fietsen door Vlaanderen, de nieuwste fietsgids van Marica van der Meer, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Marica van der Meer Fietsen door Vlaanderen

Fietsen door Vlaanderen

Dwars door België, van Vlissingen naar Maastricht

  • Auteur: Marica van der Meer (Nederland)
  • Soort boek: fietsgids voor Vlaanderen
  • Uitgever: Uitgeverij Elmar
  • Verschijnt: 25 april 2024
  • Omvang: 212 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe fietsgids voor Vlaanderen van Marica van der Meer

Marica van der Meer staat bekend als een veelzijdig mens en een productieve schrijver. Hoewel ze in Workum (Friesland) haar thuisbasis heeft is ze vaker buiten- dan binnen Nederland te vinden. Ze is succesvol met boeken over haar reisverhalen, met reisgidsen en met fietsroutes door Nederland. Nu verlegt ze een grens door een prachtige fietsroute in België te beschrijven. De route begint in Nederland en eindigt in Nederland, maar tussendoor voert hij je langs de mooiste plaatsen in Vlaanderen.

Fietsen door België is met deze gids leuker dan ooit. De route brengt je in oude steden en voert door mooie natuurgebieden. Via Knokke-Heist fiets je naar Brugge met haar historische binnenstad, en langs de rivier de IJzer bereik je Ieper. De rivier de Leie, bekend van de vlasnijverheid, brengt je naar Kortrijk en verder richting Gent. Geniet van het uitzicht langs de Schelde op weg naar Antwerpen. Via Lier en Mechelen, door de uiterwaarden van de Nete en de Dijle, bereik je Brussel. Vanaf de universiteitsstad Leuven gaat het landschap glooien, parallel aan de oude spoorlijn fiets je naar Namen. Langs de Maas rijd je naar Luik om via Tongeren, de oudste stad van België, Bokrijk, Hasselt en Genk in Maastricht aan te komen.

Dit boek biedt een unieke route en een bijzondere ervaring; in het zadel leer België op een verrassende manier kennen. Na het rijden van deze route kijk je met een nieuwe blik naar het land van onze zuiderburen.

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten