Kraaienmars Karin Anema boek over de dood in verschillende culturen

Karin Anema Kraaienmars recensie en informatie van de inhoud van het boek over de dood in verschillende culturen. Op 24 mei 2024 verschijnt bij uitgeverij Scriptum het nieuwe non-fictie boek van de Nederlandse schrijfster Karin Anema. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Karin Anema Kraaienmars recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt Kraaienmars, het nieuwe boek van Karin Anema over de dood in verschillende culturen, besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Karin Anema Kraaienmars

Kraaienmars

De dood in verschillende culturen

  • Schrijfster: Karin Anema (Nederland)
  • Soort boek: non-fictie boek
  • Uitgever: Scriptum
  • Verschijnt: 24 mei 2024
  • Omvang: 272 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 22,50
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst nieuw boek van Karin Anema over begrafenisrituelen in verschillende culturen

Schrijfster Karin Anema onderzoekt hoe mensen in verschillende culturen met de dood omgaan. Het ene moment verwondert ze zich ver weg – bijvoorbeeld in Mexico – dan weer heel dichtbij zoals in Den Haag. Tegelijkertijd weet ze de gesloten uitvaartbranche bloot te leggen. De paradoxen tussen intens verdriet, conflicten, humor en schoonheid maken het extra spannend.

Steeds weer gaat zij op zoek naar het verhaal achter wat ze waarneemt. Lichtvoetig loodst ze de lezer langs de kleurrijke afscheidswereld van onder anderen Nederlanders, Ghanezen, Afro-Surinamers, Mexicanen, Sinti en Hindoestanen en langs het werk van onder meer een grafdelver, een schouwarts, een balsemer en een Oscar-winnende filmmaker. Grote thema’s verteld in schrijnend mooie details. Persoonlijke ervaringen weeft ze er soepel doorheen. Met open blik doorbreekt ze het taboe rondom de dood en laat ze op een sierlijke manier de complexe zielenroerselen zien die het sterven wereldwijd teweegbrengt.

Karin Anema (1955) is auteur en journaliste. Met groot inlevingsvermogen en met oog voor sprekende details verdiept zij zich in gesloten culturen. Van haar hand verschenen onder meer De groeten aan de koninginMexicaanse sneeuwDe laatste grensVandaag koop ik alle kleurenBoegwater en De wet van de stilte. Een aantal van haar boeken werden genomineerd en vertaald.

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten