Het wapen van Terschelling boek van Henjo Hekman

Henjo Hekman Het wapen van Terschelling recensie en informatie over de inhoud van het geschiedenisboek over het Waddeneiland. Op 4 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Noordboek – Van Gorcum het nieuwe geschiedenisboek over het Waddeneiland Terschelling, geschreven door Henjo Hekman. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Henjo Hekman Het wapen van Terschelling recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van het boek Het wapen van Terschelling, een verhaal zonder begin, geschreven door Henjo Hekman, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Henjo Hekman Het wapen van Terschelling

Het wapen van Terschelling

Een verhaal zonder begin

  • Auteur: Henjo Hekman (Nederland)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Noordboek – Van Gorcum
  • Verschijnt: 4 juni 2024
  • Omvang: 196 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 35,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over Terschelling van Henjo Hekman

Het wapen van Terschelling is meer dan alleen een heraldisch symbool; het is een intrigerend stukje geschiedenis dat het eiland Terschelling verbindt met een vergeten wereld. Het idee voor dit boek ontstond tijdens een rondleiding die de schrijver Henjo Hekman als gids in Midsland verzorgde. Toen een van de bezoekers hem vroeg wat het wapen van Terschelling betekende, kon hij geen bevredigend antwoord geven. Dit moment diende als inspiratie om op ontdekkingsreis te gaan, met als resultaat dit fascinerende boek dat een unieke en boeiende kijk op de geschiedenis van het eiland Terschelling.

‘Het wapen van Terschelling, een verhaal zonder begin’ belicht de ongrijpbare geschiedenis van het wapen en de voortdurende evolutie van de afbeelding en betekenis ervan door de eeuwen heen. De herkomst van het wapen blijft omhuld in raadsels. Dit boek biedt niet enkel een verklaring, maar het prikkelt de nieuwsgierigheid en nodigt lezers uit om met de auteur op zoek te gaan naar antwoorden op vragen die mogelijk onbeantwoord zullen blijven. Juist deze raadselachtigheid maakt de geschiedenis van het wapen van Terschelling des te boeiender en relevant voor ons begrip van het huidige Terschelling.


advertentie

Bijpassende informatie

Gerelateerde berichten