Het woud der verwachting historische roman van Hella S. Haasse over Charles van Orléans

Hella S. Haasse Het woud der verwachting recensie en informatie over de historische roman uit 1949 met een nieuw voorwoord van Bart Van Loo. Op 25 juni 2024 verschijnt bij uitgeverij Querido de heruitgave van de roman over de Bourgondische edelman Charles van Orléans die leefde van 1394 tot 1465. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijfster en over de uitgave.

Hella S. Haasse Het woud der verwachting recensie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van de heruitgave van de historische biografische roman uit 1949, Het woud der verwachting, geschreven door Hella S. Haasse, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

  • “Toen ik Het woud der verwachting voor de eerste maal las viel ik al voor het meesterschap waarmee Haasse dit stukje Europese geschiedenis wist te vatten, maar miste ik de nodige historische achtergrond om het geheel in zijn volle rijkdom te zien. Vele jaren later herlas ik de roman tijdens het schrijven van De Bourgondiërs, en werd mijn respect alleen maar groter.” (Bart Van Loo)

Hella S. Haasse Het woud der verwachting

Het woud der verwachting

  • Schrijfster: Hella S. Haasse (Nederland)
  • Voorwoord: Bart Van Loo (België)
  • Soort boek: historische roman uit 1949
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 25 juni 2024
  • Omvang: 624 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 20,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de roman over Bourgondische edelman Charles van Orléans van Hella S. Haasse

De 31-jarige Hella S. Haasse, nog maar net gedebuteerd met Oeroeg, publiceerde in 1949 de magistrale historische roman Het woud der verwachting. Deze internationale bestseller is 75 jaar later nog steeds een van haar meest gelezen boeken. In zijn voorwoord legt Bart Van Loo uit hoe terecht dat is.

De roman volgt het levensverhaal van de edelman Charles van Orléans (1394-1465) tijdens de machtsstrijd tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland. Charles werd gevangengenomen en vijfentwintig jaar lang opgesloten in de Londense Tower, waar hij gedichten begon te schrijven.

In beeldende scènes laat Hella S. Haasse de middeleeuwse banketten en jachtpartijen, de intriges en de hoofse élégance herleven.


NieuwsbriefGratis nieuwsbrief nieuwe boeken en recensies

Elke week de nieuwste boekentips en recensies? Ook van kinderboeken!
Meld je aan voor de Allesoverboekenenschrijvers nieuwsbrief >

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten