Gertrud Jetten Pim de postduif recensie

Gertrud Jetten Pim de postduif recensie en informatie over de inhoud van het 6+ jaar kinderboek dat is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend). Op 16 oktober 2023 verschijnt bij Uitgeverij Kluitman het nieuwe kinderboek van Gertrud Jetten en met illustraties van Marijke Klompmaker. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster, de recensie van Jolien Dalenberg en over de uitgave.

Gertrud Jetten Pim de postduif recensie van Jolien Dalenberg

Pim is een postduif. Hij moet het vak nog een beetje leren, maar is er al behoorlijk goed in. Toch vergist hij zich per ongeluk, als hij een kaart moet brengen naar Doorn. Pim leest namelijk Hoorn. En dat ligt natuurlijk heel ergens anders. Onderweg beleeft hij spannende avonturen en ontmoet hij andere vogels. De één wat aardiger dan de ander. Zou het nog goed komen met de kaart?

Pim is de meest aandoenlijke duif die ik ken! Als je hem alleen al ziet, met zijn groene veren, en zijn oranje tasje op zijn buik en een petje op zijn kop, ben je waarschijnlijk al verkocht! De illustraties van Marijke Klompmaker zijn heel aansprekend en beeldend. Perfecte aanvulling op het spannende verhaal dat Gertrud Jetten heeft geschreven.

In slechts een paar zinnen, leer je Pim al goed kennen:
Pim leert het vak nog.
Hij weet vaak niet waar de weg is.
Of de steeg of het plein.
Hij zoekt soms naar een wijk.
Of een dorp.
Dan duurt het heel lang.
Maar Pim geeft niet op!

Een leergierige, ijverige en trouwe duif dus, die echt zijn best doet om de post goed te bezorgen! Al lezend, komen er wat leuke plaatsnamen voorbij, maar ook namen van bomen. Op een speelse manier leren kinderen zo dat er heel veel plaatsen in Nederland zijn. En ook verschillende bomen.

En ze leren dat er minder aardige vogels kunnen zijn, maar ook juist heel lieve. Dat houdt het boek spannend, maar niet té. Er is uiteindelijk altijd hulp voor Pim.

Pim beleeft een heel mooi avontuur, dat zeker zal uitnodigen tot lezen. Omdat Pim zo innemend is, wíl je graag dat het weer goed komt met hem, dus blijft het verhaal interessant. Zelfs in zo’n kort verhaal, kan er ontzettend veel gebeuren! Pim de Postduif is een vlot geschreven, aandoenlijk, spannend én grappig verhaal. Het kinderboek voor lezers vanaf 7 jaar is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Gertrud Jetten Pim de postduif recensie

Pim de postduif

  • Schrijfster: Getrud Jetten (Nederland)
  • Illustraties: Marijke Klompmaker
  • Soort boek: kinderboek (6+ jaar)
  • Uitgever: Uitgeverij Kluitman
  • Verschijnt: 16 oktober 2023
  • Omvang: 30 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 10,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het kinderboek over Pim de postduif

Pim de postduif moet een liefdesbrief bezorgen. Maar hij vliegt naar Hoorn in plaats van Doorn! En er staan hem nog veel meer uitdagingen te wachten. Zal het hem lukken om de brief naar het juiste adres te brengen?

Bijpassende boeken en informatie

Gerelateerde berichten