Franz Kafka brieven 1900-1920

Franz Kafka Ik moet u zo ontzettend veel schrijven recensie en informatie boek met een keuze uit de brieven 1900-1920, gekozen, verteld en ingeleid door Willem van Toorn. Op 16 mei 2024 verschijnt bij Uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep het boek met een selectie van de brieven van Frans Kafka, samengesteld door Willem van Toorn. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Franz Kafka Ik moet u zo ontzettend veel schrijven recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt het boek met brieven van Franz Kafka, Ik moet u zo ontzettend veel schrijven, samengesteld, vertaald en ingeleid door Willem van Toorn, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Franz Kafka Ik moet u zo ontzettend veel schrijven

Ik moet u zo ontzettend veel schrijven

Een keuze uit de brieven van Franz Kafka (1900-1920)

  • Auteur: Franz Kafka (Tsjechië)
  • Soort boek: brievenboek
  • Nederlandse vertaling: Willem van Toorn
  • Uitgever: Athenaeum – Polak & Van Gennep
  • Verschijnt: 16 mei 2024
  • Omvang: 344 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 27,50 / € 15,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het brievenboek van Franz Kafka

‘Weer een dag zonder brief,’ verzucht Kafka in een brief aan Milena Pollak van 7 augustus 1920 – waarmee hij maar duidelijk wilde maken dat er in ieder geval elke dag één brief van haar hoorde te komen. En dat hij er haar minstens één moest schrijven. Liefst meer.

Franz Kafka werd in 1883 in Praag geboren en groeide op in de Duitstalige Joodse gemeenschap in die stad. Hij overleed in Kierling, in 1924. Hij schreef veel en graag, aan vrienden (Max Brod), geliefden (Felice, Milena), familie (zijn zus Ottla) en hij ‘oefende’ soms in brieven zijn schrijfhand. Zo is een eerste aanzet tot zijn eerste verhaal ooit opgedoken in een brief.

Over Kafka’s correspondentie schreef de Engelse Kafkakenner Malcolm Pasley: ‘Kafka […] is een meester in het schrijven van brieven. Alles wat hij waarneemt weet hij moeiteloos om te zetten in indringende beelden, in literaire vorm.’ Dat maakt het lezen van zijn brieven tot een avontuurlijke ervaring.

Voor Ik moet u zo ontzettend veel schrijven vertaalde Willem van Toorn een keuze uit de vierdelige Fischer-uitgave van Kafka’s brieven, bezorgd door Kafka-autoriteit Hans-Gerd Koch – brieven, briefkaarten, ansichtkaarten, krabbels aan vrienden, geliefden, familieleden, collega’s en officiële instanties die samen een uniek beeld geven van Kafka’s leven.

Bijpassende boeken

Willem van Toorn Kafka voor beginnersWillem van Toorn – Kafka voor beginners
portret
Willem van Toorn, die al zijn werk vertaalde, vertelt aanstekelijk en tegelijk indringend over zijn kennismaking met het oeuvre van de tovenaar uit Praag. De lezer reist met hem mee op zoek naar de sporen van de grote schrijver, eerst in het communistische Praag en later in het ‘nieuwe’ Tsjechoslowakije en Tsjechië…lees verder >

Gerelateerde berichten