Lome dagen, vluchtig gezelschap boek van Eve Babitz

Eve Babitz Lome dagen, vluchtig gezelschap recensie en informatie over de inhoud van het boek van de Amerikaanse beeldend kunstenaar en schrijfster. Op 15 juni 2024 verschijnt bij Uitgeverij Het Moet de Nederlandse vertaling van het boek uit 1977, Slow Days, Fast Company: The World, The Flesh, and L.A, van de Amerikaanse kunstenares en schrijfster Eve Babitz. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Eve Babitz Lome dagen, vluchtig gezelschap recensie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Lome dage, vluchtig gezelschap, het boek van Eve Babitz uit 1970 over het Californië van de jaren zeventig van de vorige eeuw, dan besteden we er hier aandacht aan.

Eve Babitz Lome dagen, vluchtig gezelschap

Lome dagen, vluchtig gezelschap

de wereld, lust en L.A.

Flaptekst van het boek over Californië uit 1977 van Eve Babitz

In het Los Angeles van de jaren zestig en zeventig verleidde Eve Babitz iedereen die ertoe deed. Maar één man ontglipte haar, dus deed ze waar ze goed in was: ze schreef een boek voor hem. Lome dagen, vluchtig gezelschap is een volwaardige en onbevangen beschrijving van een Zuid-Californië dat niet meer bestaat.

In tien zonovergoten, onstuimige verhalen schetst Babitz een Los Angeles vol filmsterren die versteld staan van hun eigen succes, socialites die een driedaags drugsgelag organiseren in het Chateau Marmont, soapacteurs die zich zorgen maken dat ze in het script van morgen zullen sterven, en Italiaanse femme fatales die – waar mogelijk – nog fataler zijn dan Babitz zelf. Uiteindelijk maakt het niet uit of Babitz die man ooit strikte – ons heeft ze verleid.


Advertentie

Bijpassende boeken

Gerelateerde berichten